Atentie soferi! Din aceasta saptamana nu vom mai putea plati nicio amenda rutiera direct politistului

Atentie soferi! Din aceasta saptamana nu vom mai putea plati nicio amenda rutiera direct politistului

Plata pe loc a amenzilor rutiere date de polițist o să rămână doar o amintire. De acum înainte plățile vor fi efectuate la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând cu această săptămână, nu vom mai putea plăți pe loc polițistului care ne dă o amendă rutieră jumătate din minimul legal al acelei amenzi. Cu toate că vom avea la dispoziție mai mult timp să plătim jumătate din amenda minimă, respectiv 15 zile, în loc de 48 de ore, va trebui să ne folosim de celelalte modalități de plată, pentru că plata către polițist a dispărut azi din Codul rutier.

Până zilele acestea a existat în Codul rutier o prevedere care permitea plata anumitor amenzi, pe loc, către polițist, la jumătate din minimul prevăzut de lege. Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, astăzi, respectiva prevedere a dispărut.

„Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege”, scria în Codul rutier, până astăzi.

Termenul pentru plata amenzilor rutiere s-a extins la 15 zile, în condițiile în care, până acum, era de 48 de ore, conform avocatnet.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *