Atentie! Banca Transilvania trage un important semnal de alarma

Atentie! Banca Transilvania trage un important semnal de alarma

Mare atenție! Banca Transilvania trage un important semnal de alarmă! Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania (BT), a declarat, vineri că, din cauza noii taxe pe activele financiare, această bancă nu mai poate încuraja creditarea, de la începutul acestui an.

„Dacă vorbim pe fiecare zi (n.red. – de la începutul acestui an), vorbim de o bucată din PIB. (…) Nu suntem în stare să încurajăm creditarea”, a afirmat, vineri, Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania (BT), în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

CEO-ul BT a completat că situația este provocată de faptul că încă nu știu cum va fi aplicată noua taxă.

În plus, CEO-ul BT a precizat că din cauza noii taxe banca nu și-a finalizat bugetul propriu și regândește investițiile programate. „Este pentru prima dată când intrăm într-un an fără buget. (…) Am oprit proiectele de investiții”, a mai spus Tetik, dând exemplul unui proiect pentru segmentul digital care a fost oprit.

Aproape 60% din capitalul Băncii Transilvania, care are sediul la Cluj-Napoca, unde a fost fondată, este românesc, conform datelor anunțate de CEO-ul băncii.

„Noi nu putem să ne luăm bagajele și să ne ducem în altă geografie”, a subliniat, vineri, Tetik.

ARB și CPBR au organizat vineri o conferință cu tema „Provocările industriei bancare în anul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene”.

Sursa Bugetul.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *