Aroganta de ultima ora a presedintelui CJ Giurgiu, Marian Mina …

Aroganta de ultima ora a presedintelui CJ Giurgiu,  Marian Mina …

Dacă bombele pe care le lansează preşedintele PNL Giurgiu Marin Anton în conferinţele de presă  sunt adevărate  chiar nu trebuie să ne mai surprindă nimic legat de toate relele care ni se întâmplă, de umiliţele la care suntem supuşi zilnic de către potentaţii politici care vremelnic ne conduc.

Problemele noastre nu au nimic în comun cu problemele lor. Ei au probleme cu plecările  în concediu în zone exotice ale lumii, dacă mai găsesc sau nu bilete şi cu ce clasă vor zbura cu avionul  ca să nu râdă  un alt coleg sau colegă din politică de ei.  O altă problema a lor constă în ce maşini de lux să-şi mai cumpere,  a căror valoare  este de sute de mii de euro,  ca să crape de ciudă duşmanii. Şi mai au o problemă …  cu DNA-ul .

Problemele zilnice ale marii majorităţi a oamenilor din Giurgiu sunt de genul:   Mai avem bani să cumpărăm  pâine mâine ? De unde fac rost de bani ca să-i cumpăr medicamente copilului ?  Vine iarna şi după scumpirile anunţate nu se ştie dacă vom avea bani să plătim căldura…  Dar cea mai gravă problemă a celor care încă mai au un loc de muncă este teama.

Teama de şef.  Şeful care este numit politic şi în mâna căruia se găseşte pâinea şi cuţitul, şeful care ca să-l mulţumească pe şeful mai şef este în stare s-o lase fără serviciu  pe maica-sa numai ca să-i fie lui bine. Teama de şeful care nu are scrupule,  pentru care nu contează nimeni şi nimic. Ei bine,  de aceşti şefuţi le este teamă, frică, ei fiind coşmarul vieţii majorităţii oamenilor care lucrează prin deconcentrate.

 Şi mă întreb ce se vor face aceşti şefuţi dacă şefului mare nu îi mai plac ochii lui sau nu-i mai convine ce şpagă îi dă din furăciunile comise de el, şefuţul prostănac dar  încrezut,  pentru că prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul ,  îl aruncă ca pe o măsea stricată sau mai grav,  după ce-l încurajează să fure îl lasă de izbelişte şi şefuţul nostru  intră la puşcărie. Va mai avea oare  curajul să dea ochii cu oamenii pe care i-a umilit şi batjocorit doar pentru faptul că era un amărât de şefuţ ?  

Nu ştiu.  Dar mai bine am să vă relatez ce a spus Marin Anton despre prefectă şi preşedintele consiliului judeţean în conferinţa de presă de astăzi, 20 octombrie. Şi când te gândeşti că datorită unora ca noi aceste două personaje ocupă scaunele pe care stau …

„Am vorbit săptămâna trecută despre cele două maşini ale domnului Mina  … între timp domnul Mina care a avut trecut în declaraţia de avere doar 2.000  de euro şi-a mai permis o aroganţă de ultimă oră:  A cumpărat pentru soţia dumnealui un Audi Q5 de culoare albă,  cu număr de înmatriculare de Germania. O să vedem pe numele cui îl înscrie, să vedem l-a luat dumnealui, sau nu l-a luat dumnealui, o să vedem. De asemenea mai circulă de vreo doi ani şi ceva cu un Volkswagen Touareg  cu număr de Bucureşti şi din nou îl întreb are vreo legătură, este al dumnealui, este al vreunei  firme?  Ştiu că circulă cu el de când era director la DRDP Bucureşti. Să ne spună nouă şi tuturor giurgiuvenilor dacă maşinile sunt ale dumnealui sau nu.

În ceea ce o priveşte pe doamna prefect aştept răspunsurile în continuare la întrebările adresate dumneaei prin intermediul media . Ştiu că de curând la instituţia prefectului  a fost şi Corpul de Control al Ministrului de Interne. Să vedem cum vor pune actele în regulă, referitor la deplasarea doamnei prefect în Israel, cum  e cu banii primiţi de la ATOP şi alte ilegalităţi semnalate de subsemnatul. Pentru azi am să-i mai adresez  doamnei prefect o întrebare prin intermediul dumneavoastră,  pentru că am o nelămurire şi anume:

Dacă doamna prefect Nina Carmen Crişu a fost plecată la „şcolarizare”  pe banii Consiliului Judeţean Giurgiu,  o dată în luna  Iunie la munte  şi o dată în august la mare. Pentru că sursele noastre PSD-iste ne-au spus spre exemplu că la mare a stat la Hotel Delmar în perioada 10-17 august împreună cu fata dumneaei. Acolo nu au făcut altceva decât  plajă şi s-au distrat. Poate ne pune la dispoziţie doamna prefect chitanţa cu care a plătit cazarea la hotel.

Despre cele două plecări ale doamnei prefect Nina Carmen Crişu la munte şi la mare eu ştiu că au fost făcute  pe banii Consiliului Judeţean Giurgiu.

În prima deplasare la munte a fost însoţită de doamna  Puţaru Adriana,  actualul subprefect,  iar la mare a fost însoţită de fiica dumneaei.  Eu ştiu,  poate nu au bani  şi se folosesc de banii publici ca să se distreze. Vă informez că sunt în posesia unor fotografii care susţin afirmaţia mea, pe care i le pot pune doamnei prefect la dispoziţie,  precum şi alte probe din care rezultă că de fapt la mare nu s-a făcut nici o instruire,  în schimb s-a făcut plajă intens. …”

Despre răspunsurile la întrebările pe care Marian Mina i le-a adresat lui Marin Anton prin intermediul presei locale vom vorbi  în ediţia viitoare a publicaţiei noastre şi  tot atunci vom vorbi şi despre cine l-a criticat în termeni duri pe domnul de acum fost Ministru al Transporturilor Răzvan Cuc în CEX-ul PSD şi cine l-a aplaudat la scenă deschisă pe Răzvan Cuc atunci când acesta  nu şi-a retras demisia, cu toate că în unanimitate, mai puţin unul dintre membrii CEX-ului i-au cerut ministrului să-şi retragă demisia …

I.C.MANDU                                                                                                     

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *