Aproximativ 24 tone de deșeuri, oprite în PTF Giurgiu

Aproximativ 24 tone de deșeuri, oprite în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unor mijloace de transport, nereguli privind transferul a aproximativ 24 tone de deşeuri metalice și îmbrăcăminte second hand.

În data de 20.02.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, aflat la volanul unui camion, care transporta deșeuri metalice pe ruta Italia-România, respectiv un cetățean bulgar, în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unui microbuz, care transporta textile second hand pe ruta Bulgaria – România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu și reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în ansamblul rutier se află cantitatea totală de 22.600 kilograme deșeuri metalice, iar în microbuz 780 kg textile second hand.

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transporturile nu îndeplineau condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *