Anunt de ultima ora de la meteo! Vreme extrema in Romania

Anunt de ultima ora de la meteo! Vreme extrema in Romania

ANM, prognoza meteo. VREMEA: NINSORI, RACIRE de 15 grade in toata tara peste noapte.

 NINSORI, RĂCIRE de 15 grade în toată țara peste noapte. Un aer foarte rece urmează să pătrundă în România în acest weekend. Temperaturile vor scădea semnificativ, cu aproximativ 15 grade, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar, începând de duminică, vom avea vreme de iarnă, cu temperaturi negative și ninsori. 

,,Începând de vineri, în a doua parte a zilei, vom avea parte de o schimbare radicală a vremii: lapoviță ninsori în nordul țării , în Moldova. Sâmbătă noaptea , acolo se va produce o scădere evidenta a temperaturii. În sudul țării, vremea ramâne caldă cu temperaturi de pană la 20 grade până sâmbătă, după care va avea loc o răcire accentuată”, a precizat meteorologul ANM. 

În sud, se vor menţine condiţiile de ploaie slabă şi trecătoare până joi seară. Atmosfera se va încălzi treptat până sâmbătă, când vor fi 19, poate chiar 20 de grade.

Vor fi chiar spre 20 de grade Celsius în Lunca Dunării sau sudul Dobrogei. Duminică începe să se simtă răcirea și-n partea sudică, unde vor fi temperaturi cu 10 – 15 grade mai mici decât sâmbătă.  În nordul țării, vor fi precipitații care în Moldova devin mixte și chiar numai ninsoare pentru extremitatea nordică a Moldovei.

Apoi, temperaturile vor scădea rapid, vor ajunge la minime în jur de 4 grade Celsius duminică dimineaţa, vor mai pierde 2-3 grade până după-amiază şi vor ajunge la minus 4 grade Celsius luni în zori.

   ”Este un aer foarte rece care pătrunde dinspre Peninsula Scandinavă până spre Europa Centrală și ajunge, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, să influențeze și țara noastră, pătrunderea este prin nord” a mai precizat sursa citată. 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *