Antrenament al militarilor romani si americani, cu elicoptere de lupta, in Constanta

Antrenament al militarilor romani si americani, cu elicoptere de lupta, in Constanta

Militarii români și americani vor participa, marți, la primul antrenament pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere de asalt de tip UH-60 Black Hawk, în Baza Aerioană din Mihail Kogălniceanu.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al MApN, antrenamentul la care vor participa militari români și americani este parte a angajamentului SUA în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

„Elicopterele sunt de tipul UH-60 Black Hawk și aparțin Batalionului 3, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA”, se arată în comunicat.

Sute de militari americani au ajuns la baza din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, luna aceasta. Fac parte din brigada multinațională NATO și au adus cu ei tancuri, transportoare blindate și mortiere propulsate. Timp de nouă luni, soldații vor participa la exerciții, alături de militarii forțelor române.

Brigada de elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est și este formară din peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România. Rolul operațiunii Atlantic Resolve este de a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Sursa libertatea.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *