ANM, prognoza meteo. Vremea in weekend, 10-11 februarie

ANM, prognoza meteo.  Vremea in weekend, 10-11 februarie

Ninsorile se opresc în această seară în nordul țării, dar de duminică dimineață se mută-n sud. 

Pentru partea de nord a țării și, în mod deosebit în județul Suceava și partea de nord a Carpaților Orientali, stratul de bază nou-depus este consistent, asfel încât ninsorile care vor continua până spre orele serii vor depune în continuare.Ninsorile sunt în diminuare, dar încă pot ridica probleme, în special pe drumurile din extremitatea de nord a țării.. 

Dacă în regiunile sudice ne bucurăm de temperaturi plăcute, în condiții de cer mai mult senin, cu maxime spre 10-12 grade, în restul țării înnorările persistă, în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei continuă ninsorile și temperaturi care vor rămâne chiar ușor negative.

 Din această seară, ninsorile încetează în partea de nord a țării, vremea se ameliorează. Se va înrăutăți însă în partea de sud a țării. În această noapte și mâine, în special, în Câmpia Română o să apară ceață persistentă, asta înseamnă că mâine nu ne mai bucurăm de temperaturi de primăvară ca astăzi,  nu așteptăm mai mult de 4-5 grade la amiază și un vânt ce va deveni moderat, care sporește senzația de rece.

În sudul și sud-estul țării, așteptăm să apară și precipitații începând cu dimineața zilei de duminică, continuând duminică și duminică noapte. De data aceasta vorbim de precipitații predominant sub formă de  lapoviță și ninsoare. În județe din sudul, din estul Munteniei, dar și în Dobrogea, cu excepția litoralului, se va depune și strat de zăpadă. Sunt ninsori însoțite și de vânt, în jur de 50 km/h. a conchis meteorologul ANM. 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *