ANM, prognoza meteo. Vreme severa: COD GALBEN de NINSORI ABUNDENTE- HARTA

ANM, prognoza meteo. Vreme severa: COD GALBEN de NINSORI ABUNDENTE- HARTA

Vreme severă: COD GALBEN de NINSORI ABUNDENTE Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea meteo de COD GALBEN de ninsori. 

Un CICLON ajunge în România: NINSORI abundente Directoarea ANM, Elena Mateescu, anunță că nu vom scăpa curând de vremea severă, în condițiile în care un ciclon va pătrunde în țara noastră. 

  De astăzi, de la ora 13:30, până marți, la ora 20:00, este COD GALBEN de ”precipitații mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece”. 

 Vreme severă: COD GALBEN de NINSORI ABUNDENTE- HARTA

  ”În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.” precizează ANM. 

 Tot de astăzi, de la ora 18:00, până marți, la ora 15:00, este COD GALBEN de ”precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului”.

 ”În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei. Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm. În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.” mai atenționează meteorologii ANM. 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *