ANM Alertă meteo! Un ciclon periculos loveşte România! Care sunt zonele cele mai afectate

ANM Alertă meteo! Un ciclon periculos loveşte România! Care sunt zonele cele mai afectate

ANM Alertă meteo pentru aceste zile, după ce meteorologii au făcut un anunţ îngrijorător cu privire la un ciclon care va lovi România în aceste zile. Trebuie să ne aşteptăm la furtuni puternice, pe alocuri chiar cu descărcări electrice. Mai mult, în zonele înalte va ninge.

ANM a anunţat vineri că un ciclon va traversa în următoarele zile ţara noastră, aducând o serie de fenomene meteo periculoase.
Conform meteorologilor se vor înregistra ploi abundente, iar pe alocuri, în special în zona de sud, Oltenia, Muntenia, se vor semnala furtuni puternice cu fulgere şi tunete.
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat ploi în toată ţara, începând de joi după-amiază, până luni dimineaţă, fiind în vigoare o avertizare meteo.
Pe alocuri, ploile vor avea caracter de furtună, cu fulgere, mai ales în jumătatea de sud a României. Cantităţile de apă vor depăşi local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia şi zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *