Angajaţii Consiliului Judeţean Giurgiu îşi primesc la zi salariile exorbitante…

Angajaţii Consiliului Judeţean Giurgiu îşi primesc la zi salariile  exorbitante…

Într-o publicaţie locală apare un fragment din conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina care “plânge” de mila angajaţilor de la DGASPG Giurgiu, ocazie cu care a spus:

”Luna aceasta oamenii nu și-au luat salariile și nu știu dacă dacă le vor lua și luna viitoare. Împreună cu domnul director Lupu am făcut absolut toate demersurile pentru a rezolva situația, atât la la Prefectura Giurgiu cât și la Guvern. Am avut mai multe întâlniri cu doamna prefect și ”eminența cenușie” a Prefecturii, Vasile Mustățea. Au cerut o fundamentare vizavi de necesarul de bani. Le-am dat. Au mai cerut una. Rămăsese ca solicitarea noastră să fie înaintată la centru dar am senzația că nu i-a băgat nimeni în seamă acolo.

Guvernul ne tot impune să dăm bani la spitale, la sistemul de protecție socială zicând…o să vă dăm noi banii…o să facem…o să…Nimic nu s-a concretizat”.

Este dureros că salariaţii DGASPG nu şi-au primit salariile aferente lunii aprilie, plătite în luna mai, practic o întârziere de câteva zile. Domnul Mina care continuă campania de manipulare a opiniei publice a uitat  că în timpul mandatului său, când la conducere se afla un guvern PSD, aceiaşi salariaţi de “mila cărora plânge” acum  nu şi-au primit drepturile salariale pe o perioadă mai mare de 4 luni. Mai mult decât atât, excelenţa sa, domnul Mina avut banii necesari să plătescă salariile angajaţilor din CJ, pe trimestrul I 2020, valoarea salariilor fiind de 4.685.000 lei.

În ceea ce priveşte banii alocaţi de CJ Giurgiu spitalului judeţean pe care guvernul nu vrea să-i mai dea înapoi conform promisiunilor făcute consiliilor judeţene, aşa cu reise din declaraţia domnului  Mina, acesta  ar trebui să ştie că Guvernul PNL prin Programul Operațional Infrastructură Mare a început decontarea echipamentelor și materialelor achiziționate de spitale începând cu 1 februarie 2020.

Primele spitale care au depus cereri pentru apelul lansat vineri de Guvern sunt: Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și Spitalul Municipiului Lupeni. 350 de milioane de euro au fost alocate prin acest program. Aşa că în loc să se plângă mai bine Mina ar depune cererea de rambursare a banilor cheltuiţi pentru achiziţionarea de echipamente şi materiale, asta în condiţiile în care aceste achiziţii au fost efectuate.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *