Anarhia domneşte în România

Anarhia domneşte în România

Nu ştiu ce interese malefice sunt, habar nu am cine le orchestrează, dar mai mult ca sigur, din cauza lor în România în loc să se instaureze democraţia s-a instaurat anarhia. Am devenit ţara cu cei mai mulţi corupţi care în loc să stea în puşcărie se lăfăie prin parlament, în ministere, sau cine ştie prin ce ţări unde cerşesc protecţie declarându-se maltrataţi politic.

Cine putea să creadă în urmă cu 30 de ani că în România se va vorbi de reţele de proxenetism, de reţele de trafic de persoane, de reţele de traficanţi de droguri, de reţele de crimă organizată şi măcar dacă numai s-ar vorbi ! Dar vedem la tot pasul copii drogaţi, tinere răpite şi obligate să se prostitueze în ţară sau străinătate, de bande organizate care îşi dispută între ele teritorii de influenţe, care în scandalurile dintre ei folosesc arme letale şi care lasă în urma lor cadavre. Astfel de scene, de scandaluri între bande rivale vedeam numai în filmele de acţiune pe care le consideram ficţiune, dar iată că am ajuns să le trăim pe viu ! Oamenilor a început să le fie teamă să se mai plimbe prin parc odată cu venirea serii, celor care ies din serviciu după ora 22:00 le sare inima  din piept dacă cineva merge în aceeaşi direcţie cu ei. Frica a devenit o stare de spirit generală.

Ne este frică să nu fim omorâţi mergând pe trotuar de vreun şofer beat şi drogat, ne e frică să nu devenim victime colaterale ale unei altercaţii între bande rivale, ne este frică că în orice moment putem rămâne fără serviciu şi din cauza aceasta ne este frică că nu ne mai putem plăti ratele la casă şi putem rămâne pe drumuri. Am ajuns să ne fie frică să murim, pentru că cei care rămân după noi nu au bani să ne îngroape. Oare toate aceste frici nu înseamnă că trăim într-o ţară a nimănui pe care anarhia a pus stăpânire ?  Aşa pare. Dar nu trebuie să dezarmăm, ba dimpotrivă, ce nu ne omoară ar trebui să ne întărească şi eu cred că ne vom întări, că ne vom da mâna şi vom scăpa ţara asta frumoasă de la pieire. Dar pentru asta primul lucru pe care trebuie să-l facem este să scăpăm de lichelele politice care provin din mediul infracţional, care au ajuns să ne râdă în nas considerându-ne nişte neica nimeni. Dar vine o zi … Vine o zi în care credem din ce în ce mai mulţi români. Şi „dragilor”, voi sunteţi câteva sute de mii, dar noi suntem milioane …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *