Amenda fara precedent! Dezastru pentru o cunoscuta banca din Romania

Amenda fara precedent! Dezastru pentru o cunoscuta banca din Romania

Dezastru pentru o cunoscută bancă din România! Aceasta a primit o amendă uriașă de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

ANPC a hotărât să amendeze Bancpost cu 150.000 lei şi a dispus returnarea către clienţii băncii a tuturor dobânzilor percepute în perioada 2008-2018, pentru un portofoliu de credite cesionate de Bancpost către societăţi din Olanda, informează zf.ro.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai drastică măsură a ANPC faţă de o bancă comercială de până acum. Integrarea Bancpost în urma preluării de către Banca Transilvania este aflată în curs.

Respectivele redite nu sunt incluse în tranzacţia cu Banca Transilvania, iar Bancpost susţine că, în orice situaţie, obligaţia de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi reţinută în sarcina băncii, ci doar pe seama cesionarului, care a încasat sumele.

Banca informează că integrarea Bancpost în Grupul Financiar BT continuă şi nu este afectată de recentele decizii ale ANPC în legătură cu statutul clienţilor ex-Bancpost (externalizaţi către entităţi din afara ţării).

Sursa Bugetul.ro              

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *