Am fost un puternic susţinător al ieşirii de la guvernare, a declarat deputatul ALDE, Toma Petcu

Am fost un puternic susţinător al ieşirii de la guvernare, a declarat deputatul ALDE, Toma Petcu

După o mai lungă absenţă în faţa opiniei publice vineri, 27 septembrie a avut loc o conferinţă de presă a formaţiunii politice ALDE Giurgiu. La conferinţă au participat deputatul Toma Petcu preşedintele organizaţiei judeţene, Silviu Dumitrescu preşedintele organizaţiei municipale şi Ionel Muscalu purtătorul de cuvânt al partidului.

Primul care a luat cuvântul a fost deputatul Toma Petcu care a spus că România trece prin nişte frământări politice nemaîntâlnite de la revoluţie şi până în prezent. Despre sine a ţinut să precizeze că a fost un puternic susţinător al ieşirii de la guvernare, explicând şi motivele care au stat la baza deciziei sale. Unul dintre principalele motive fiind de natură politică, respectiv semnalul dat la alegerile europarlamentare din care rezulta clar că marea majoritate a oamenilor a fost total nemulţumită de felul cum a decurs actul de guvernare.  Celălalt motiv fiind cauzat de faptul că PSD-ul nu a ţinut cont de propunerile liberale pe care ALDE şi-a dorit să le implementeze, măsuri economice sustenabile care să vină în sprijinul dezvoltării economiei dând mai multe exemple în acest sens.

Despre plecările din ALDE Toma Petcu a lăsat să se înţeleagă că şobolanii sunt primii care părăsesc corabia, dar acest fapt nu crează partidului o situaţie nesurmontabilă. Despre Meleşcanu liderul ALDE a spus că-i respectă vârsta, dar este uituc, neprecizând  dacă senilitatea este cauza. “Domnul Meleşcanu a uitat că domnul Tăriceanu l-a primit  în ALDE pentru că altfel în veci nu mai ajungea senator şi ministru de Externe”. Cam în aceeaşi lumină a prezentat-o şi pe Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului şi vicepremier, care plină de “graţie”, după ce a votat ieşirea de la guvernare, după ce şi-a dat demisia din guvern să se arunce în braţele PSD-ului cu speranţa deşartă că va fi repusă în funcţia de ministru.

Despre moţiunea de cenzura Toma Petcu este convins că aceasta va trece pentru că s-au strâns numărul de semnături necesare şi că pe lângă acestea mai sunt şi parlamentari PSD care vor susţine moţiunea.

Cât priveşte alianţa electorală cu PRO România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, preşedintele ALDE Giurgiu a spus că este una de bun augur şi nu exclude posibilitatea unei alianţe electorale şi cu ocazia viitoarelor alegeri ce vor urma anul.

Preşedintele organizaţiei municipale ALDE Giurgiu, Silviu Dumitrescu a fost rezervat în a vorbi despre problemele partidului la nivel central axându-se pe tema care-l preocupă, şi anume întărirea organizaţiei municipale Giurgiu, despre care a spus că zbaterile politice de la Bucureşti nu au niciun fel de rezonanţă în organizaţia municipală, ba dimpotrivă i-au unit şi mai mult, fapt confirmat şi de cele 4.400 de semnături strânse pentru candidatul Mircea  Diaconu. În final, Siviu Dumitrescu a spus că îşi vor continua activitatea ca şi până acum, în sensul că vor răspunde permanent prezent la solicitările oamenilor şi vor face tot ceea ce depinde de ei să-i sprijine, să-i îndrume în găsirea unor soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *