ALERTĂ COSMICĂ: Un asteroid URIAȘ a trecut de Lună și se apropie de Terra! Anunțul făcut de NASA în urmă cu puțin timp

ALERTĂ COSMICĂ: Un asteroid URIAȘ a trecut de Lună și se apropie de Terra! Anunțul făcut de NASA în urmă cu puțin timp

Un asteroid de 19,8 metri se apropie de Terra, după ce a trecut de Lună, anunță NASA, potrivit Express.co.uk, momentul de maximă apropiere fiind în doar câteva ore.

Asteroidul VD 2019 este setat să tragă pe lângă Pământ cu 26,843 km / h, la o altitudine de zbor, de doar 173.567 km.

Asteroid a fost detectat pentru prima dată de observatorii NASA pe 25 octombrie, agenția spațială având la dispoziție puține zile pentru a face o evaluare eficientă.

Stânca spațială are aproximativ aceeași dimensiune cu infamul meteorit Chelyabinsk care a explodat deasupra Rusiei, în februarie 2013, provocând pagube importante.

Din fericire, NASA a stabilit că, deși va fi foarte aproape, asteroidul VD 2019 nu este de așteptat să lovească Pământul. Momentul de maximă apropiere de Terra a fost estimat în jurul orei 4:44 am ET, după ce asteroidul a trecut de Luna la o distanță de 254.437 km.

Cum distanța medie între Pământ și Lună este de aproximativ 388.472 km, apropierea asteroidului de Terra nu ar trebui să ridice probleme majore.

Nu mai departe de noaptea de Halloween un asteroid a trecut la doar 6,199 km de Pământ, trecând pe lângă un satelit de comunicații și continuându-și apoi drumul în spațiul cosmic.

Sursa: B1.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *