Aglomeratie la Vama Giurgiu. Coada de tiruri pe aproape 10 kilometri; Grindeanu ii cere ministrului de Interne sa mearga in zona

Aglomeratie la Vama Giurgiu. Coada de tiruri pe aproape 10 kilometri; Grindeanu ii cere ministrului de Interne sa mearga in zona

E aglomerație la Vama Giurgiu, miercuri după-amiază. Sute de camioane așteaptă să treacă prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse (Bulgaria), iar coada formată se întinde pe aproape 10 kilometri. Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să meargă la punctele de frontieră cu probleme, în special Nădlac și Giurgiu, pentru a găsi soluții în privința aglomerației la intrarea în țară, mai ales că traficul se va intensifica odată cu apropierea Paștelui.

 ”Am văzut în ultimele zile la trecerile de frontieră cozi. Sunt convins că se vor mări, pentru că se apropie sărbătorile de Paște și foarte mulți români se întorc acasă. Poate aveți un dialog și cu MAE, în legătură cu partenerii noștri din Ungaria, pentru că acolo sunt cozile cele mai mari. Pe mine mă interesează, ca și pe orice român care vine acasă, să intre cât mai repede în țară. Cel mai bine vă duceți acolo, îl luați și pe șeful Poliției de Frontieră, să vedeți la fața locului care este situația”, a spus premierul Sorin Grindeanu, în ședința de Guvern.

Premierul a mai arătat că a vorbit cu cei de la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, și se stă undeva la două ore, ceea ce este foarte mult, iar acest timp va crește, dacă nu se iau măsuri.  ”Cred că este absolut necesar să faceți acest lucru”, a mai spus prim-ministrul.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a spus că există un plan de măsuri în implementare. ”Acest efort trebuie susținut bilateral, atât pe granița cu Bulgaria cât și cu Ungaria. Eu țin legătura în permanență cu cei responsabili. Am trecut și aceste deplasări ale mele, în punctele de trecere a frontierei”, a spus ministrul.

Premierul a intervenit din nou, arătând că două treceri sunt mai importante, la Nădlac și Giurgiu. ”Chiar vreau soluții și vreau să găsiți soluții cu cei de la Poliția de Frontieră”, a mai transmis premierul.

În așteptarea controlului, șoferii au oprit pe Drumul Național 5, pe prima dintre cele două benzi, pe sensul București-Giurgiu și, revoltați, au început să claxoneze, notează Agerpres.ro.

„Și aseară a fost coadă și acum, nu știu de ce nu se reglementează odată traficul prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria”, a spus Marian N., un șofer de tir.

Revoltați, mulți dintre șoferi spun că, anul trecut, erau aglomerație la Vama Giurgiu din cauza lucrărilor la Podul Prieteniei, însă acum alta ar fi problema.

„Acum sunt cozi pentru că de la începutul acestui an vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria se poate achiziționa doar de la ghișeele din punctul de frontieră. Înainte puteam achiziționa vinieta și din benzinării sau alte puncte volante, e greu și pentru noi să așteptăm cu orele la frontieră”, a precizat și Nelu E., un alt șofer de tir care așteaptă să ajungă la controlul de frontieră pe DN 5, în dreptul localității Remuș, la aproape șapte kilometri de PTF Giurgiu-Ruse.

Unii șoferi așteaptă de șase ore pentru că este aglomerație la Vama Giurgiu

În ultimele 24 de ore, au intrat în țară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, la granița cu Bulgaria, 33 de autocare, în timp ce alte 22 au ieșit. Totodată, au intrat în România 811 de autoturisme și 759 de camioane, iar alte 524 de mașini și 831 de tiruri au ieșit din țară, a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei, pentru sursa citată.

Totodată, în același interval, au intrat în țară prin Vama Giurgiu Ruse 3.512 de cetățeni din state membre UE și au ieșit 2.224 cetățeni UE, au intrat în România pe la Giurgiu 740 de cetățeni care nu sunt din UE și au ieșit 519.

Timpul de așteptare la ieșirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de aproape 10 minute, arată site-ul Poliției de Frontieră. Acest timp este însă calculat pentru mașinile ajunse în punctul de frontieră, cele care se așează acum la coadă la aproximativ zece kilometri de frontieră au de așteptat și câte șase ore trecerea frontierei.

Sursa libertatea.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *