Aflati unde l-a dus pe Marin Cristea prietenia cu Niculae Badalau …

Aflati unde l-a dus pe Marin Cristea prietenia cu Niculae  Badalau …

În urmă cu două săptămâni l-am avut invitat în emisiunea Cronica Giurgiuveană pe Tudorel Țone, unul dintre membrii fondatori ai PSD-ului giurgiuvean. În timpul emisiunii a spus despre senatorul Niculae Bădălău că este un politician foarte abil. A doua zi am fost sunat de un fost PSD-ist care mi-a spus a avut o părere foarte bună despre Tudorel Țone, alături de care a pus bazele PSD-ului la Giurgiu, numai că acum nu știe ce să mai creadă.

„ Afirmația lui, a mai a spus interlocutorul meu, m-a pus pe gânduri. Cum să spui despre Bădălău că este un politician abil ? Abilitatea lui politică constă în mânării. Dorința lui de parvenire este atât de puternică încât calcă pe cadavre ca să-și atingă scopul. În acest sens am să vă dau un singur exemplu: El este cel din cauza căruia cel mai bun politician de stânga pe care l-a avut Giurgiu vreodată și aici mă refer la răposatul Marin Cristea, acest Bădălău prin manipulările făcute la centru a reușit să-l demită din funcția de președinte al partidului  ca să-i ia el locul. Îmi aduc aminte parcă ar fi azi. Mă aflam la nea Marin în birou. Nea Marin era îmbrăcat într-o cămașă bleu cu mâneca scurtă având la gât nelipsita-i cravată. În momentul în care a aflat că a fost demis iar în locul lui a fost numit Bădălău a transpirat în așa hal încât cămașa s-a udat toată. S-a ridicat după scaun, și-a luat mapa și fără să mai spună nimic  a plecat. Nea Marin a murit mult mai repede decât ar fi trebuit din cauza acestui Bădălău inventat de nea Marin Cristea. Marin Cristea, acest titan al politicii giurgiuvene nici cel puțin pe patul de moarte nu l-a iertat pe Bădălău. Și culmea, Tudorel care știe ca și mine că așa au stat lucrurile spune despre Bădălău că este abil politic ?  Cred totuși că Tudorel a pus abil între ghilimele, altfel nea Marin s-ar răsuci în mormânt pentru că și el, Tudorel Țone este tot un produs ca și mine și ca mulți alții care suntem PSD-iști doar cu sufletul, fiind  tot creația politică a lui Marin Cristea. Dacă PSD-ul în Giurgiu este lipsit de credibilitate i se datorează în primul rând lui Bădălău.”

Am rămas cu telefonul la ureche mult timp după ce interlocutorul meu închisese telefonul. Am vrut să-l întreb cu cine am avut onoarea să mă conversez, dar nu am mai avut timpul necesar. Am vrut să-l resun numai că nu am putut . Mă sunase cu număr ascuns. L-am sunat pe Tudorel Țone care mi-a zis că îmi va spune mai multe după ce va avea o discuție în doi cu Niculae Bădălău, sau dacă domnul Liviu Dragnea va dori să cunoască adevărul în ceea ce privește caracterul lui Bădălău el îl va prezenta fără nici un fel de rezervă, cu fapte și lucruri ce pot fi demonstrate și numai după aceea va face o declarație de presă în exclusivitate pentru publicația noastră.

Ieri am citit declarația de presă a senatorului Bădălău. Dacă nu aș fi fost în posesia acestei informații poate aș  fi trecut această declarație la și altele. Dar așa am citit cu mai mare atenție.

Toată lumea știe că Bădălău a fost alături de fostul premier Tudose în încercarea de înlăturare a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD. Cu toate acestea încearcă, încearcă marea cu degetul nu ca să-i simtă temperatura ci ca să-i măsoare adâncimea când este în larg pe vreme de furtună. Simte cum corabia lui făcută din hârtiile pe care  le numește document s-a fleșcăit. Cu degetul nu reușește să dea de fundul mării și în disperare de cauză încearcă să imite cântecul sirenei cu care dorește să-l îmbuneze pe Dragnea să-i adoarmă vigilența.

Spune despre „document” că vezi Doamne unii nu au înțeles foarte bine cum stă treaba cu acel document. Că de fapt documentul, scrisoare sau ce dracu altceva o fi fost, nu a fost împotriva lui Dragnea, om cu care el este prieten.  Mai spune el că nu vorbea despre conducerea colectivă ca să pună patru președinți, ci se referea la conducerea prin BPN-uri … Hai bre, domnule senator !!!  Măi nea Nae, cum îți spun prietenii,  chiar nu-ți dai seama că-i jignești inteligența lui Liviu Dragnea? Păi nu trebuia mata ca subaltern să te consulți  întâi cu președintele partidului și de-abia după aceea să prezinți scrisorica, din cuprinsul căreia  reiese clar că nu-ți convine cum este condus partidul și matale vrei conducere colectivă ?  Asta nu ține!  Mergem mai departe:

Mai spune domnul senator că funcția de președinte executiv al PSD este expresia susținerii din partea colegilor. Cu alte cuvinte acum treci voalat la amenințări. Sună bine susținerea colegilor. Păi nu pe susținerea colegilor te-ai bazat dumneata când ai încercat lovitura de palat?  Și cu scuzele de rigoare maestre ți-ai cam luat-o în freză!  Zău așa, mata vinzi  pielea ursului din pădure ?  Nu merge, zău.

Și ca să nu mai pierdem timpul  trecem la sfârșitul acestei declarații de dragoste pierdută, dar pe care nu o recunoașteți. Degeaba, vă spun eu, lacrimile de crocodil nu mai înduioșează pe nimeni.

Final apoteotic:  „ Eu am venit în această funcție de președinte executiv odată cu Liviu Dragnea și voi pleca odată cu el. Nu-mi imaginez că, la un moment dat el va pleca din funcția de președinte al PSD și eu să rămân președinte executiv”.  Normal, doar matale îți doreai funcția de președinte plin al partidului. Mamă !!! Da ce-ai zis-o pasta măi nea Nae. S-a zbârlit pielea pe mine mai ceva ca pielea de pe găina  Andrei. Zău așa !!!  Ce prieten devotat  îi ești lui Liviu Dragnea. Ia zi, tot așa cum spune lumea că i-ai fost lui Marin Cristea ? Tot așa de prieten …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *