ADMINISTRATORUL UNEI SOCIETATI COMERCIALE CERCETAT PENTRU EVAZIUNE FISCALA

ADMINISTRATORUL UNEI SOCIETATI COMERCIALE CERCETAT PENTRU EVAZIUNE FISCALA

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu au probat activitatea infracţională a lui R. D., un bărbat de 45 ani, din comuna Vidra, judeţul Ilfov, care în perioada în perioada 2012 – 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce avea ca obiect de activitate operaţiuni cu deşeuri feroase şi neferoase, a înregistrat în actele de evidenţă contabilă facturi fiscale în care sunt menţionate datele de identificare ale unor societăţi care nu recunosc tranzacţiile comerciale şi care nu au efectuat plăţi către societatea respectivă. Totodată acesta a omis să înregistreze toate veniturile realizate ca urmare a livrărilor de marfă către alte trei societăţi comerciale, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma totală de 2.193.246 lei.

         În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale era implicat împreună cu reprezentanţii unor societăţi de tip fantomă în circuite comerciale şi financiare fictive, în care au circulat doar înscrisurile întocmite, fără să aibă loc achiziţii efective de bunuri, pentru a se da aparenţa legală unor pretinse activităţi economice şi comerciale şi pentru a se justifica ridicarea de numerar din conturile societăţii.

         Poliţiştii continuă cercetările faţă de administratorul societăţii comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *