Activistii #rezist se strang in fata Parlamentului

Activistii  #rezist se strang in fata Parlamentului

În pofida vremii neprietenoase activiştii #rezist au început să se strângă în faţa Parlamentului. Până în acest moment, din sursele noastre, s-au strâns deja câteva sute de protestatari. Se pare că există o paritate între numărul protestatarilor şi cel al forţelor de ordine. Surprinzător este faptul că nici o televiziune naţională nu a prezentat până în acest moment imagini de la faţa locului.

În continuare vă prezentăm revendicările activiştilor #rezist:

 

Revendicari pt Proclamatie

“Vrem un viitor pentru romani, nu pentru politicieni”

-Demisia Dragnea & Tariceanu din Parlament.
-Stoparea legilor pentru corupti.
-Cele deja votate să fie respinse de Klaus Iohannis.
– Desfiintarea comisiei lui Iordache, care a facut legile. Demisia lui Iordache din Parlamentul Romaniei,
-Numirea unui prim-ministru care sa nu aibă nicio legătură cu Dragnea. Dăncilă nu e o variantă acceptabilă.
-Aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, respectiv, ″fara penali in demnitati si functii publice″⁣. 
-scăderea la 300 a numărului de parlamentari, 
interzicerea traseismului politic şi a alianţelor politice după alegeri,
-Ridicarea imunităţii în toate cazurile solicitate de procurori, 
-Confiscarea averilor ilicite şi înăsprirea pedepselor în cazuri de corupţie.
-Niciun politician condamnat să nu mai poată ocupa o funcţie în stat după executarea pedepsei
majorarea bugetului pentru sănătate, educaţie, securitate in ceea ce priveste dotarea institutiilor aflate in subordinea lor cu tot ceea ce este nou in domeniu.
– Revizuirea şi scăderea birocraţiei 
-Simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea societăţilor comerciale
– O noua lege a silviculturii care sa cuprinda protejarea pădurilor şi înăsprirea pedepselor în cazul exploatărilor ilegale. Pedepsele, in acest caz, sa fie de pana la 50 de ani de puscarie.
-Piața Victoriei sa fie un spatiu rezervat manifestărilor civice, culturale si de natura sindicala 
-Niciun guvern, indiferent de coloratura politica, sa nu mai puna pe rol vreodata ceva similar cu Ordonanta 13
-Orice partid politic care va pune in aplicare ceva similar, sau orice altceva ce contravine flagrant cu morala, cu legile si Constitutia, sa fie considerat de facto ”scos in afara legii”
-Inasprirea pedepselor pentru acte de coruptie, de 50 de ani, fara drept de recurs
-Schimbarea legislatiei pentru actiunea de recuperare a prejudiciilor cauzate de acte de coruptie, fraudare, inginerii financiare etc, care merg pe termene foarte lungi sau nu se executa. In completare: orice functionar implicat in actiunea de recuperare a prejudiciului care nu si-a indeplinit corect atributiunile sau, prin natura actiunii lui a acoperit sau a partinit invinuitul, sa suporte o pedeapsa de pana la 25 de ani-fara drept de recurs. In paralel, sa existe o co-interesare din partea functionarului, care va primi un procent stabilit, dupa recuperarea prejudiciului.
-Existenta unui ”organism” al societatii civile, cu rol de a opri pe perioada unui termen rezonabil, o actiune de tip Ordonanta de Urgenta, pentru a se putea aduce la cunostinta publicului intentia, castigul si efectele acelei rezolutii.
-Ridicarea super-imunitatii judecatorilor CCR si stabilirea situatiei de raspundere si responsabilitate in fata unui Consiliu National al Magistratilor.
-Introducerea principiului meritocratiei, asa incat sa se produca o depolitizare concreta a functiilor publice si obtinerea lor prin concurs. In acest sens cerem infiintarea unui Oficiu National de Atestare in Functii Publice, subordonat Ministerului Invatamantului sau Ministerul Administratiei si Internelor (sau alt organism, aici sa avem pareri de cui se subordoneaza)-supravegheat de Procuratura Generala.
-Separarea functiilor executive de functiile legislative, niciun membru al guvernului sa nu fie parlamentar.
-Cercetarea unui parlamentar sa se faca imediat, cand un organ de cercetare penala declanseaza actiunea, fara niciun acord din partea camerei sau a plenului si cu maxima celeritate. La fel pentru orice membru al guvernului.
-Niciun membru al Curtii Constitutionale sa nu fie provenit din baza de cadre a vreunui partid.
-Cetatenii sa poata sesiza rapid si direct CCR-ului orice problema care tine de o decizie aplicata.
-Reducerea pragului de semnaturi necesare pentru a candida
-Alegeri locale in 2 tururi 
-Sanse egale tuturor partidelor, inclusiv in ceea ce priveste pozitia pe buletinul de vot (sa aiba un caracter aleatoriu)
-Punerea imediata in aplicare a procedeului ”e-guvernare”- care inseamna punerea pe internet obligatoriu si imediat a tuturor deciziilor si actelor normative, atunci cand vorbim de institutii finantate de bani publici.Exceptii controlate pot fi in decizii strategice ce tin de siguranta nationala.
-Alegerea directa prin vot a ”Avocatului poporului” asa incat, cetatenii sa dispuna imediat eliberarea lui din functie daca nu isi indeplineste atributiunile.
-Functiile publice sa fie ocupate in baza unui concurs prin transparenta si departe de orice imixtiune politica. Nu pot ocupa functii publice, in toata diversitatea lor, membri niciunui partid. Exceptii: ministrii si secretarii de stat
-In situatia in care, in timpul exercitarii mandatului, intervine o situatie de condamnare, persoana respectiva va fi eliberata din functie imediat, inclusiv suspendarea pe toata durata procesului. In aceasta situatie, reabilitarea juridica poate duce la reinvestirea pe functie.
-Introducerea rapida a votului prin corespondenta si a votului electronic.
-Reprezentativitate parlamentara corecta si proportionala pentru diaspora romaneasca, ceea ce trebuie sa duca la distribuirea echitabila si corecta a numarului de parlamentari care sa reprezinte diaspora.
-Cand exista prejudiciu, nicio decizie judecatoreasca nu poate fi cu suspendare. Dupa hotarare, institutia publica abilitata cu recuperarea prejudiciului, se va conforma imediat si va proceda la impunerea restituirii in maxim 1 luna. Diminuarea pedepsei inculpatului,in acest caz, se face doar cu restituirea integrala a prejudiciului la care se adauga un spor, reprezentand un sfert din prejudiciu, reprezentand daune morale si materiale savarsite impotriva cetatenilor.
Exemplu: Ai de restituit 10 lei, pe langa aceasta suma mai dai 2,5 lei ca sa beneficiezi de diminuarea pedepsei.
-Presedintele sa aiba DREPT DE VETO, fara ca parlamentul sa aplice in acest sens actiunea de suspendare a presedintelui.
-In cazul in care un presedinte este suspendat si revenit in functie prin vointa populara la referendum,parlamentul se autodizolva imediat ce Curtea Constitutionala ia act de vointa populara si dispune reinvestirea presedintelui.
-Interzicerea persoanelor de a ocupa functii de conducere in institutiile de forta ale statului, daca sunt membri de partid.Aceste functii sa fie apolitice
-CNA sa fie apolitic si va trebui sa-i gasim alt ”stapan”, gen ”avocatul poporului”. (Se va formula altfel dar e pus in felul acesta sa intelegem ideea)
-Interzicerea cumulului de pensie-salariu pentru pensiile mai mari de 3000 lei.
-Impozitarea bisericii si a cultelor religioase
-Desecretizarea contractelor ce au dus la instrainarea bogatiilor tarii
-Eliminarea pensiilor speciale, totul va fi conform cu principiul contributivitatii.
-Dosarele care contin fapte de coruptie, devalizari ale banului public si care au fost inchise sau ”solutionate” favorabil faptuitorilor, se vor reacticva si se va proceda la recuperarea prejudiciului.
-O lege a ilicitului care sa duca la identificarea averilor ilicite cat si recuperarea extinsa a prejudiciului, pana la a N-a generatie (aici discutam).
-Reactivarea conflictului de interese in cazul parlamentarilor ce-si angajeaza rude 
-Imunitate parlamentara doar pentru declaratii politice
-Eliminarea deciziei celor doua camere parlamentare care interzice accesul cetatenilor la sedinte, prevalandu-se de situatii de aprobare de la fel de fel de comisii
-Firmele patronate de membrii de familie ai parlamentarului sau a persoanei politice,aflate in functie publica, nu pot avea contracte cu statul.
-Regandirea ”revolutiei fiscale” sau intocmirea unui cadru legislativ de compensatie pentru salariile diminuate.
-Niciun politician condamnat să nu mai poată ocupa o funcţie în stat după executarea pedepsei
-Sanctionarea drastica a televiziunilor care emit stiri false, alarmiste, presupuse actiuni care destabilizeaza si care, prin efectele lor, creeaza emotie populara negativa.
-Respectarea independenţei Justiţiei şi asigurarea integrităţii DNA şi DIICOT.
-Revenirea teritoriului din ”Dosarul Belina”, in patrimoniul statului, imediat si fara niciun fel de despagubirepentru investitiilor facute.
-Interzicerea ”actiunilor la purtator” si transparentizarea componentei administrative a societatilor comerciale.
-Interzicerea pe teritoriul Romaniei a firmelor off-shore care se sustrag taxelor si impozitelor legale
-Nicio bogatie din subsolul Romaniei sau de la suprafata nu se va mai vinde.Aici rezolvarea se gaseste DOAR prin referendum popular.
-Interzicerea vanzarii pamantului agricol cetatenilor altor state. -In schimb pot lua pamant arenda pentru activitati agricole.
-In cazul in care o entitate juridica sau cetateni care au achizitionat terenuri, constructii, cat si alte tipuri de achizitii, si care, conform declaratiilor trebuia sa li se dea un rol, fara a se intampla acest lucru, dupa 2 ani, statul trebuie sa le revendice si sa le nationalizeze, fara niciun fel de despagubiri. Trecerea peste cei doi a ani si a unei singure zi si care nu are aplicat 50% din obligatiile asumate de acea entitate juridica, recte cetatean, nu ii scutesc de riscul pierderii investitiei.
-Scoaterea conditiei de ”puscarias scriitor” , avand ca scop diminuarea pedepselor
-Limitarea numarului de mandate in parlament, la doua”

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *