Accident ce ar fi putut avea urmari tragice la balciul din Giurgiu

Accident ce ar fi putut avea urmari tragice la balciul din Giurgiu

De foarte mulţi ani în urbea noastră de Sfântă Mărie are loc bâlciul. Aproape că acest bâlci şi la propriu şi la figurat s-a transformat în tradiţie. La bâlci se găsesc expuse la vânzare ceea ce nici nu-ţi poate trece prin gând începând cu ace, brice şi … ceaune gata găurite, jucării gata stricate, floricele de porumb, vată pe băţ şi sucuri la pahar, toate asezonate cu gândaci ce zboară nestingheriţi printre aceste delicatese. Ca să nu mai vorbim de grătarele pe care habar nu avem ce se frige, doar fumul gros ne îmbie cu miros de unghii fripte.

Numai că dacă-i bâlci, bâlci să fie, că doar de aia îi spune bâlci. Dar când din cauza neglijenţei celor care sunt plătiţi cu bani grei de către contribuabilii acestui oraş ca să-i ferească de accidente, iar pe domniile lor îi doare fix în  cot, deja … se ridică un mare semn de întrebare.

Cum a fost posibil ca o tiribombă, „ FREE STYLE”,  încă din prima zi de funcţionare să se rupă şi să pună în pericol viaţa unor copii nevinovaţi. Doar intervenţia divinităţii a împiedicat un deznodământ cu final tragic.

Oare a verificat cineva aceste maşinării  care în orice moment se pot transforma în arme letale? A fost cineva de la Oficiul de Protecţie a Consumatorului, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă să verifice dacă instalaţiile respective corespund tehnic, funcţional şi din punct de vedere a  protecţiei consumatorului ? Mira-m-aş! Iar dacă au verificat înseamnă că inspectorii respectivi trebuie urgent înlocuiţi,  pentru că din cauza incompetenţei lor  copiii care se aflau în acea maşinărie a groazei puteau să-şi piardă viaţa!

Doamnelor şi domnilor responsabili de vieţile oamenilor care se duc pentru câteva ore în bâlci, un singur lucru vă rugăm: Făceţi-vă datoria pentru care sunteţi plătiţi!  Vă rugăm să nu ne daţi posibilitatea să credem că alte interese vă determină să nu puneţi în practică mijloacele coercitive pe care legiuitorul vi  le-a pus la dispoziţie tocmai pentru a preîntâmpina ca astfel de evenimente, cu  urmări ce pot fi extrem de grave, să se întâmple.

Cu această ocazie Cronica Giurgiuveană îi mulţumeşte subprefectului Fabian Ţîrcă pentru modul cum s-a implicat şi a gestionat  situaţia accicentului şi totodată pentru felul în care a reuşit prin calm şi dialog să liniştească spiritele încinse  ce puteau degenera într-o  stare de conflict între participanţii din bâlci şi cei care deserveau tiribomba.

I.C.MANDU                                                                                   

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *