9 SEPTEMBRIE, ZIUA MONDIALĂ A FRUMUSEȚII

9 SEPTEMBRIE, ZIUA MONDIALĂ A FRUMUSEȚII

Ziua mondială a frumuseții (World Beauty Day) este celebrată în fiecare an, la 9 septembrie, la iniţiativa Comitetului Internaţional de Estetică şi Cosmetologie(CIDESCO), comitet creat la Bruxelles, în 1946, cu scopul de a promova schimbul de experienţă şi informaţii noi, privind terapiile pentru frumuseţe şi spa din întreaga lume.

Frumuseţea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului, iar stabilirea frumosului sau aprecierea lui sunt de natură subiectivă. Abilitatea unei persoane de a percepe frumuseţea este condiţionată de mediul în care a crescut sau de educaţia primită, dar dintotdeauna şi oriunde în lume, frumuseţea a ocupat un loc de preţ în viaţa tuturor. Caracterizarea unei persoane ca frumoasă este adesea bazată pe combinaţia de frumuseţe interioară care include factori psihologici ce ţin de personalitate, inteligenţă, graţie, carismă, integritate, politeţe, eleganţă, şi de frumuseţe exterioară care include atribute fizice evaluate pe baze estetice.

De-a lungul timpului, standardele de frumuseţe s-au schimbat, odată cu valorile culturale. Dacă la anticii egipteni înfrumuseţarea era apanajul clasei sacerdotale şi însemna: o baie parfumată urmată de exfoliere, un masaj cu ulei parfumat şi ungerea pielii corpului cu tuş gălben-auriu, la anticii greci se punea accent mai mult pe armonia formelor şi proporţiilor, arta toaletei presupunând igiena, coafura, veşmintele şi bijuteriile, iar fardarea era excesivă. Renaşterea a apreciat frumuseţea, stabilind noi standarde. Femeia frumoasă trebuia să fie împlinită şi să posede trei lucruri albe (pielea, dinţii şi mâinile), trei lucruri roşii (buzele, obrajii şi unghiile) şi trei lucruri negre (ochii, sprâncenele şi genele). Secolul XX a fost revoluţionar în domeniul înfrumuseţării, iar marile concerne din industria frumuseţii au schimbat complet ideile despre modă, îngrijirea corpului, fitness, cosmetice şi make-up, utilizate de la vârste tot mai mici.

Dorința de a fi frumoase a existat, există și va exista întotdeauna. Sentimentul că suntem frumoase ne dă încredere și echilibru sufletesc. Dar, nu toate femeile se nasc frumoase, de aceea este o adevărată artă de a scoate în evidență ceea ce ele au deosebit și de a masca, pe cât posibil, defectele. În prezent, există o multitudine de metode prin care putem realiza a acest lucru, având în vedere gradul de perfecțiune la care a ajuns chirurgia estetică, dar și diversitatea canalelor de informare. Nu uitați că:

– bătrânețea poate fi întârziată;                              

– defectele fizice se pot rezolva prin chirurgie estetică;

– exercițiile fizice și regimul alimentar sunt obligatorii pentru menținerea corpului în perfectă formă;

– igiena facială și corporală, odihna, plimbările în aer curat contribuie la starea de sănătate.

Desigur, insuficienta cunoaștere a metodelor de îngrijire, delăsarea, aplicarea unor produse despre care am aflat întâmplător, fără a ne informa asupra avantajelor sau riscurilor folosirii lor, primirea fără discernământ a sfaturilor prietenelor, pot conduce la o serie de greșeli sau consecințe neplăcute. Nu este suficient să acordăm atenție doar părului și coafurii. Trebuie să acordăm, de asemenea, atenția cuvenită și tenului. Folosirea excesivă a produselor de machiaj, fără a ține seama că este imperios necesară o demachiere corespunzătoare a tenului, conduce la îmbâcsirea porilor, machiajul devenind în aceste condiții dăunător. De aceea este recomandat să se apeleze inițial la serviciile unei cosmeticiene, care să determine tipul de piele, nevoile acesteia și produsele potrivite.

Dar să nu uităm că frumoasă te face și felul în care gândești, frumoasă ești când iubești și dăruiești, când zâmbești și transmiți celor din jurul tău bucurie. Ești frumoasă când te simți bine in pielea ta. Frumosul nu este reprezentat de obiect, ci de emoția pe care o transmite celor din jur. Si nu uita ca frumosul este in tine, interiorul definește în totalitate exteriorul.

Surse:

https://www.agerpres.ro/…/ziua-internationala-a…

http://stiri.tvr.ro/in-9-septembrie-ziua-mondiala-a…

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *