8 Septembrie SFÂNTA MARIA MICĂ. Tradiţii şi obiceiuri

8 Septembrie SFÂNTA MARIA MICĂ. Tradiţii şi obiceiuri

SFÂNTA MARIA MICĂ, 8 septembrie. În fiecare an, la data de 8 septembrie, creştinii sărbătoresc NAŞTEREA MAICII DOMNULUI, cunoscută în popor drept SFÂNTA MARIA MICĂ.

În această zi credincioşii merg de dimineaţa la biserică, pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.

Pe 8 septembrie, de Nasterea Maicii Domnului, bărbaţii nu meşteresc şi nu fac treabă în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

8 septembrie în credinţa populară, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vară şi toamnă, momentul în care se da startul lucrurilor agricole de toamnă şi momentul în care noul anotimp începe să îşi intre în drepturi Mai există şi o altă superstiţie românească conform căreia cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile au şansa de a atrage asupra lor boli care îi pocesc. Se aprinde în schimb candela în dreptul icoanei Maicii Domnului şi se lasă să ardă pe tot parcursul sărbătorii.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *