6 septembrie – Ziua mondială a cititului cărților

6 septembrie – Ziua mondială a cititului cărților

La 17 noiembrie 1965, ziua de 6 septembrie a fost declarată de UNESCO Ziua internațională a cititului cărților.

Recomandare de lectură pentru această zi:

Zăpada de primăvară

Autor: Yukio Mishima; traducere din limba japoneză și note de Angela Hondru

București: Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei

Pentru informaţii despre disponibilitatea titlului, vă rugăm să accesaţi catalogul online al Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu la adresa: http://188.173.73.210:81/opac

Ecranizat în regia lui Isao Yukisada, romanul „Zăpada de primăvară” face parte din tetralogia „Marea fertilității”, capodopera lui Yukio Mishima, o adevărată „căutare a timpului pierdut“ niponă. Aceasta mai cuprinde: „Cai în galop”, „Templul zorilor” și „Îngerul decăzut”. În 2014, The Daily Telegraph a așezat „Zăpada de primăvară” între cele mai mari zece romane asiatice ale tuturor timpurilor.

Dragoste, suferință, senzualitate, prietenie și moarte reunite într-o poveste de o frumusețe atemporală, cu ecouri de dramă shakespeariană. În Japonia începutului de secol XX, oscilând între valorile tradiționale și fascinația față de Occident, tinerii Kiyoaki și Satoko, prizonieri a două lumi diferite, trăiesc intens o iubire de o fragilitate aidoma zăpezii de primăvară. Pasiunea lor interzisă atrage însă stigmatul dezonoarei, având un deznodământ tragic. (www.humanitas.ro)

Silvia Simion, bibliotecar

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *