Zona de agrement amenajata pe canalul Cama o ia incet, dar sigur, la vale…

Am scris în ediţiile trecute ale publicaţiei noastre de banii aruncaţi pe apa … canalului Cama, de proasta  gestionare a banilor europeni de către administraţia publică locală sub directa îndrumare şi coordonare a primarului Barbu. Dar că nu s-a respectat proiectul cu bună ştiinţă, acest lucru nu l-am ştiut. 

Acest fapt, de dreptul iresponsabil l-am aflat de curând de la o persoana care ne-a rugat să nu-i divulgăm  identitatea solicitându-ne protecţia anonimatului deoarece spunea dumnealui  îi este teamă că există riscul să suporte anumite repercursiuni venite din partea camarilei PSD.  

Persoana care ne-a dat acestă informaţie este foarte credibilă deoarece este specialist  în domeniul construcţiilor hidrotehnice şi a avut acces la toate documentele tehnice de proiectare referitoare la amenajarea canalului Cama.

În timpul întâlnirii noastre „conspirative”, domnul pe care-l vom numi X, ne-a spus:

„ Am fost zilele trecute şi am observat cum lucrarea de amenajare a canalului Cama realizată de un constructor iresponsabil, pe un teren instabil, fără respectarea întru totul a datelor tehnice cuprinse în proiect a creat un risc major de prăbuşire. Faptul că digul în care s-a încastrat construcţia este realizată pe un teren nisipos, chiar şi un  profan în construcţii ştie că nisipul este instabil,  nu a fost suficient consolidat, aşa cum era prevăzut în proiect, datorită greutăţii construcţiilor de beton tinde să se prăbuşească  cu construcţii cu tot. Primarul Barbu a fost informat despre acest lucru, dar probabil din „raţiuni de economie”   a acceptat ca lungimea pilonilor  de consolidare a digului să fie cu câtiva metri mai scurţi. Numai că, acestă economie iraţională  duce la cheltuirea  foarte multor bani ce vor proveni direct din bugetul propriu al primăriei, mai bine spus din buzunarul contribuabilului giurgiuvean. Este imperios necesar să se intervină urgent la consolidarea digului, altfel în primăvara viitoare, dacă Doamne fereşte iar vor creşte cotele apelor Dunării, cu siguranţă tot ce s-a construit se va prăbuşi. Chiar dacă se va realiza acea „minunată” ecluză, o altă mare inutilitate,  nu poate împiedica acest deznodământ, deoarece o dată cu creşterea cotelor Dunării, implicit creşte nivelul apei subterarne, altfel spus se ridică spre suprafaţă apa din pânza freatică. Nu caut vinovaţi, dar pentru cheltuirea altor sume de bani, deloc neglijabile, responsabili direct de acest lucru sunt în egală măsură primarul şi constructorul…”

După ce am primit acestă informaţie m-am deplasat la faţa locului pentru a vedea cu ochii mei dacă informaţia se confirmă. Cu această ocazie am făcut şi câteva fotografii pe care vi le vom prezenta ataşate articolului. Mă abţin să fac vreun fel de comentariu. Vă las pe dumneavoastră după ce veţi vizualiza fotografiile să concluzionaţi dacă este veridică sau nu situaţia prezentată de interlocutorul meu.

DSCF5411DSCF5412DSCF5413DSCF5414DSCF5415DSCF5416DSCF5417DSCF5418DSCF5419DSCF5420

În timp ce mă aflam în zona lucrărilor efectuate pe Canalul Cama mi-am amintit un cântecel din vremea copilăriei mele „ Podul de piatră s-a sfărâmat, a venit apa şi l-a luat…”

M-am urcat în maşină gândindu-mă la cât de uşor ştim noi românii să ne furăm singuri căciula. În acest la timp la un post de radio  se vorbea despre scandalul internaţional al paradisului fiscal Panama Papers spunându-se printre altele că în curând vom afla şi numele a peste 100 de români care au beneficiat de avantajele paradisului fiscal. Imediat gândul m-a dus la Cristi Borcea, al cărui nume nu m-ar mira dacă ar apărea alături de celelalte  peste o sută de nume. Borcea, acest afacerist care şi-a creat fabuloasa  avere de multe milioane de euro plecând de la nişte amărâte de butelii. Apropo, am auzit mai de mult, atunci când Barbu era doar consilier local, că primarul nostru a fost asociat cu Cristi Borcea într-o firmă al cărei obiect de activitate era ceva legat tot de butelii.  Nu, nu cred că există vreo similitudine.  Este adevărat că primarul nostru este un om foarte bogat,  urmare a afacerii foarte profitabile cu butelii, dar nu, nu cred că Borcea poate fi asemănat cu Barbu, în primul rând Borcea a avut vreo trei neveste …

I.C.MANDU

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *