Zdranganitul armelor invins de rasul copiilor

Cu surle şi trâmbite a fost anunţată  intrarea în România,  pe la punctul de trecere al  frontierei  Giurgiu,  în data de 1 iunie a opt convoaie NATO  compuse din 150 de vehicule de luptă şi transportoare,  însoţite de  300 de soldaţi ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu,  judeţul Braşov.

Numai nişte nebuni se pot bucura de faptul că la noi în ţară se fac antrenamente de război . Oricât de frumoşi ar fi tinerii soldaţi îmbrăcaţi în uniformele lor de camuflaj, oricât de bine echipaţi ar fi cu arme lor sofisticate, oricât de performante ar fi vehiculele lor de luptă,  împreună formează un tot aducător de moarte.

Din fericire pentru noi,  azi 1 iunie este Ziua Internaţională a Copiilor. Municipalitatea  cu această ocazie s-a întrecut pe sine oferindu-le posibilitatea celor mici să se bucure cu adevărat de ziua lor. În această competiţie de noi satisfacţii pentru copii  s-a implicat şi organizaţia de tineret a PNL filiala Giurgiu  condusă de un tânăr ce promite politic, Adrian Chiran.  Preţ de mai bine de două ore copiii şi-au putut demonstra talentul la desen pe caldarâm, dar şi pe coli de hârtie, iar pentru aceasta tinerii liberali s-au îngrijit  punându-le la dispoziţie tinerilor artişti plastici tot ceea ce le-a fost necesar. În final peste 50 de copii  au fost premiaţi cu dulciuri  şi jucării.

Bucuria şi fericirea copiilor  a făcut cel puţin azi,  ca zdrăngănitul armelor să nu se facă auzit.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *