Vremea saptamana viitoare. Temperaturile scad cu 20 de grade!

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Potrivit acesteia, vremea se va răci semnificativ începând cu ziua de luni, ajungând ca miercuri temperaturile să scadă cu aproximativ 20 de grade față de cele înregistrate în acest weekend.

PROGNOZA METEO pentru duminică

ÎN ŢARĂ
Deşi valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi noaptea când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii relativ extinse în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar în a doua parte a intervalului şi în cele sudice și sud-vestice şi izolat în restul teritoriului. Pe spaţii mici, mai ales la munte, se vor înregistra cantități de apă de peste 25…30 l/mp și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

LA GIURGIU

Deşi valorile termice diurne vor marca o scădere uşoară faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal la această dată, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales spre seară și în cursul nopţii, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…33 de grade, iar cea minimă de 16…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă semnificativ, astfel că în jumătatea nordică vremea va deveni răcoroasă pentru această dată din an şi vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade în restul teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în toate regiunile. Se vor semnala mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, vor fi condiţii de grindină, iar ziua se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp, local, îndeosebi la munte, în timp ce noaptea, ploi importante cantitativ vor fi mai ales în est şi sud-est. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile extracarpatice, dar de scurtă durată şi în rest, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei și 26 de grade izolat în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

LA GIURGIU

Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ, apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă a anului. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă şi rece pentru această dată din an în toată ţara. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate, cu precădere în est şi în zona de munte. În partea de sud a teritoriului, ploile vor fi și sub formă de aversă, iar pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat. În a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări în sudul și estul țării, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 22…23 de grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade.

LA GIURGIU

Vremea se va menţine instabilă şi va deveni rece pentru această dată din an. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Pe parcursul zilei, ploile vor fi și sub formă de aversă și sunt posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

PROGNOZA METEO pentru miercuri

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să fie mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va mai ploua. În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitațiile slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul extrem al țării și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 21 de grade, iar cele minime, între 3 și 13 grade.

LA GIURGIU

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va avea înnorări și vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
22.09.2016 ORA 09 – 25.09.2016 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Deși valorile termice vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, acestea se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată, la începutul intervalului în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul intervalului, în cele de nord-vest.

LA GIURGIU

Deși valorile termice vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, acestea se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *