Victor Ponta, asteptat astazi sa anunte plecarea din PSD

Victor Ponta este așteptat astăzi să anunțe plecarea din PSD, au afirmat surse apropiate fostului premier. În acest fel, disputele dintre Victor Ponta și  președintele actual  al PSD, Liviu Dragnea, s-ar muta din interiorul partidului în afara acestuia.

Victor Ponta se bucură încă de o mare popularitate în rândul electoratului, care îl consideră un bun prim-ministru. Nu este clar dacă Ponta va forma un nou partid politic sau va rămâne independent.

De câteva săptămâni, în mediile informate  se vehiculează ipoteza că Victor Ponta cu mai mulți membrii din PSD, dar și cu câțiva membri ALDE, grupați în jurul  co-președintelui   Daniel Constantin, ar putea forma o nouă formațiune politică.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se aștepta la o astfel de mișcare în Parlament. Încă de luna trecută au apărut semnale că se poartă discuții între mai mulți parlamentari din arcul guvernamental și cei din tabăra președintelui Iohannis. Cel puțin 14 parlamentari din coaliția PSD-ALDE bătuseră palma cu liberalii, pentru o desprindere în două trepte. 

Măsura luată de Dragnea a fost accelerarea negocierilor cu UDMR. Formațiunea condusă de Kelemen Hunor va intra oficial la guvernare, astfel încât majoritatea parlamentară să nu fie pusă în pericol de recentele mișcări de efective de pe scena politică. 

Sursa dcnews.ro

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *