Vesti PROASTE din partea meteorologilor pentru weekend, in toata tara

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea va deveni în general instabilă. În estul şi sudul tării, precum şi în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat şi mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia, la nivel local, îndeosebi în cursul după-amiezii. Izolat se va semnala grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice si sud-vestice.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite si de descărcări electrice, în sudul şi estul ţării si în zonele de deal si de munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină si cantităţi de apă mai însemnate. Pe crestele montane, în general la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. În cursul zilei, temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, iar noaptea va slăbi din intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade pe litoral si 24 de grade în Câmpia de Vest.

Vremea se va mentine în general instabilă si se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, cu precădere după-amiaza, vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, dar noaptea va slăbi din intensitate. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

               


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *