Veste proasta pentru romanii care lucreaza in Marea Britanie

Un ministru conservator din Marea Britanie declară că nu poate garanta că cetățenii UE pot rămâne în Marea Britanie după ce țara părăsește blocul comunitar.

James Brokenshire, ministrul pentru Imigrații, Securitate și Lege și Ordine spune că nu ar fi înțelept să garanteze acest drept de a rămâne în Regatul Unit, deși britanicii care trăiesc în UE au primit acestă asigurare din partea țărilor membre, potrivit buzzfeed.com.

Discursul ministrului în camera inferioară a parlamentului britanic, venit ca un răspuns la o întrebare adresată de Gisela Stuart, susținătoare a campaniei ”Leave”, a aprins scântei în rândurile parlamentarilor britanici, în contextul creșterii numărului atacurilor cu tentă rasistă după votul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Totodată, conducerea Partidului Conservatori și David Cameron, actualul prim-ministru, au refuzat să spună dacă cei 3 milioane de imigranți care trăiesc în Regatul Unit vor putea să stea în continuarea în această țară după ce toate formalitățile privind ieșirea Marii Britaii din UE va fi îndeplinită.

Totuși, ministrul britanic menționează că schimbările nu vor avea loc imediat, deoarece vor fi făcute negocieri între regat și blocul comunitar, care, cel mai probabil, vor dura câțiva ani.

Sursa dcnews.ro              


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *