Vasile Mustatea in ofensiva, Dumitru Beianu in defensiva

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, după proiectele de hotărâri ce urmau să fie adoptate, părea una care va decurge normal. Spun acest lucru în eventualitatea în care normalul ar mai exista. Numai că şi această şedinţă m-a făcut să cred că normalul a devenit anormal şi culmea ironiei este că ne complacem acestei situaţii demne de milă şi acceptăm anormalul cu seninătate, fără ca cineva să pară preocupat că încet, dar sigur valoarea umană dispare, lăsând locul liber animalului care sălăsluieşte în fiecare dintre noi. Principiile de bază care ne călăuzesc par a fi scopul scuză mijloacele, s-au călcăm pe cadavre dacă nouă ne va fi mai bine.

Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Mustăţea a demonstrat nu mai tărziu de azi 27 mai, că cele două principii stau la baza structurii umane a domniei sale. În trecutul nu prea îndepărtat, făcuse echipă cu domnul Dumitru Beianu şi alţi membrii PNL, unii dintre domniile lor fiind vectori fără nici o valoare, în mare măsură inventanţi de domnul Lucian Iliescu, care din motive numai de dumnealor ştiute au hotărât în noaptea cuţitelor lungi să-l îndepărteze de la conducerea PNL-ului. Mentorul acestui complot a fost nimeni altul decât Vasile Mustăţea, care atunci lăsa impresia că se sacrifică pentru binele partidului.

Sub masca unei docilităţi şi servilism faţă de ceilalţi coechipieri, a conturat un joc inteligent reuşind să-i facă să creadă că el, Vasile Mustăţea este o persoană  docilă, uşor de manevrat, care va juca după cum i se va cânta. În condiţiile date, “minţile luminate” într-un simulacru de alegeri l-au pricopsit cu funcţia de preşedinte al PNL Giurgiu. Pe cel care l-a creat şi propulsat ca preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Iliescu, l-a mazilit. După care, a început să se descotorosească de cei care-l incomodau şi în care vedea potenţiali pretendenţi la fotoliile deţinute de dânsul. Primii pe lista lui de priorităţi au fost domnul Dumitru Beianu şi domnul Toma Petcu.

Ce s-a întâmlat cu PNL-ul sub conducerea acestui personaj, vedem acum. Din cel mai important partid din judeţ, care reuşise performanţa să surclaseze PSD-ul, se luptă de la egal la egal cu partidele nou înfiinţate şi toată această magnifică performanţă îi este datorată domnului Vasile Mustăţea, care nu a avut capabilitatea să gestioneze partidul.

În timpul şedinţei de consiliu de azi a fost practic o răzbunare, o răbufnire împotriva propriului partid, iar victima cea mai la îndemână era domnul Beianu, faţă de care a făcut o demonstraţie de forţă, de putere prin care nu a dorit altceva decăt să-i demonstreze că este în continuare capo di tutti capi, chiar dacă nu mai este preşedintele partidului, unde este la fel de iubit  ca o durere de măsea. Că deţine controlul asupra majorităţii consilierilor judeţeni este un fapt demonstrat şi datorită acestui lucru, oricînd îl poate schimba din funcţia de reprezentant al judeţului  în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Management Integrat pentru un Judeţ Curat” ,transmiţându-i acest lucru voalat, prin porta vocea sa, consilierul Costică Buduru, care a dat de înţeles că din dorinţa de a face ca lucrurile să meargă, îl pot schimba pe domnul Beianu. Numai că pentru domnul Buduru este foarte greu să înţeleagă că nu toate schimbările aduc cu ele ceva bun. Exemplul fiind chiar dumnealui, care de când este director la muzeul judeţean nu a făcut nimic. Ori în cazul domnului Dumitru Beianu, cel care i-ar lua locul, cred că îi vor fi necesari câţiva ani ca să cunoască tot ce implică acest proiect încă nefinalizat.

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *