Vandalismul si teribilismul din Giurgiu in curand va fi eradicat …

De-a lungul istoriei noastre zbuciumate am fost cotropiţi de foarte mulţi vandali  începând cu goţii, ostrogoţii, vizigoţii, gepizii, avarii, tătarii şi alte popoare migratoare care au distrus cu bună ştiinţă ceea ce băştinaşii locului  reuşiseră să făurească cu mari strădanii. Iată că acele timpuri au trecut, acum trăim cu toţii  într-o democraţie aşa cum numai în România există, o democraţie comunisto-balcanică  în care hoţia, prostia şi ipocrizia au căpătat rang de virtute. În locul vandalilor istorici acum avem teribiliştii  noştri autohtoni care vandalizează  cu bună ştiinţă locuri amenajate,  care au rolul să le asigure inclusiv lor o zonă de recreere într-un climat natural sănătos, unde să poată respira un aer curat, ozonat care ar trebui să le răcorească şi lor  creierele lor scurtcircuitate de aburii alcoolului, sau şi mai grav, de efectele nocive ale diferitelor droguri.

Un astfel de loc vandalizat  este şi parcul din zona cartierului Tineretului  situat adiacent  blocurilor CF. Lăsând de o parte felul cum este întreţinut  parcul,  invocând noi ca şi scuză pentru felul cum arată timpul nefavorabil ,unde un teren de mini fotbal destinat copiilor numai loc de joacă nu poate fi numit, teribiliştii noştri distrug obiectele  de inventar din dotarea parcului cum ar fi lamelele băncilor, coşurile de gunoi, corpurile de iluminat stradal şi cutiile unde se fac legăturile la curent electric, ceea ce reprezintă un pericol major pentru copiii ce sunt lăsaţi nesupravegheaţi  să se joace în parc.

DSCF5310DSCF5311DSCF5312DSCF5315DSCF5316DSCF5317DSCF5319DSCF5322DSCF5324DSCF5325DSCF5326DSCF5327DSCF5328DSCF5331DSCF5332DSCF5336

Această situaţie i-am prezentat-o şi domnului George Pălălău, directorul GSL Giurgiu, care ne-a spus că cunoaşte situaţia dar nu are nici o posibilitate să-şi apere singur bunurile pe care le are în gestiune deoarece nu-şi poate  asigura pază proprie, acest lucru ţinând  de Pază Publică Locală. În aceste condiţii l-am contactat pe domnul  Lazăr Ciobanu, directorul executiv al Poliţiei Locale Giurgiu care ne-a spus că de mai bine de o lună  în urmă,  paza mobilierului din parcul  situat în zona Tineretului  a fost arondat  Poliţiei Municipale Giurgiu. 

Am continuat  demersul nostru jurnalistic contactându-l  pe domnul comisar şef Adrian Răcaru, şeful Poliţiei Municipale Giurgiu care ne-a spus că poliţia municipală  acţionează  pe întreg teritoriul municipiului Giurgiu. În zona la care noi am făcut referire ni s-a spus că există o patrulă mobilă care acţionează atât pe timp de zi,  dar mai ales pe timp de noapte, dar până acum nu s-au sezizat condiţii de comiterea unor infracţiuni. Domnul comisar şef nu exclude posibilitatea ca astfel de acte reprobabile  să se fi petrecut cu mai mult timp în urmă. Mai mult decât atât,  până la sesizarea  venită din partea nostră,  nici o instituţie publică  nu a  făcut către poliţia municipală  vreo adresă prin care să solicite o atenţie sporită din partea dumnealor  asupra zonei respective. Domnul comisar şef, prin intermediul nostru a dorit să adreseze  o rugăminte locuitorilor din zonă,  în sensul că or de câte or sesizează astfel de fapte pot anunţa poliţia, iar dacă cetăţenilor de bună credinţă le este teamă de eventuale repercursiuni venite din partea celor care produc acte de vandalism, poliţia le poate asigura anonimatul. În finalul  discuţiei noastre, şeful poliţiei municipale îi avertizează pe cei care doresc sau au intenţia să continue cu actele de vandalism,  că nu va mai trece mult timp până vor fi prinşi şi vor răspunde  pentru faptele lor, conform legislaţiei în vigoare.

Aviz amatorilor de vandalism.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *