Unde vezi ECLIPSA DE SOARE de astazi

ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE,de altfel  singura din acest an, poate fi văzută în sud-estul Asiei, fapt ce va aduce aproximativ 10.000 de străini în Indonezia.

Totodată, aproximativ 100.000 de indonezieni s-au deplasat spre regiunile din nordul țării, unde ECLIPSA DE SOARE va putea fi urmărită mai bine, după cum au declarat reprezentanți ai sectorului turistic din această țară asiatică.

ECLIPSA DE SOARE poate fi văzută însă, pentru restul populaţiei Terrei care nu se află în zona de sud-est a Asiei, şi pe internet, în direct pe NASA TV.

Astfel, prin intermediul NASA TV, orice om de pe Pământ poate să urmărească ECLIPSA DE SOARE care începe la ora 01.00 GMT, iar pe pagina www.nasa.gov se pot afla date suplimentare despre acest fenomen.

Faza de ECLIPSĂ TOTALĂ, cea în care Luna este perfect aliniată între Soare și Pământ și cerul se întunecă în totalitate, va dura patru minute (01.38 GMT-01.42 GMT), dar faza de eclipsă parțială va fi mult mai lungă.

ECLIPSA DE SOARE de miercuri va fi a zecea din secolul al XXI-lea. Precedenta a avut loc în 20 martie 2015, dar a fost vizibilă doar din locuri izolate ale planetei: insulele Feroe și Svalbard, arhipelag norvegian din Arctica.

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *