Una dintre firmele de casa ale PSD-ului local usurata de povara a 10 milioane de lei…

Despre o firmă de casă a PSD-ului local ce are ca obiect de activitate construcțiile, cu ceva ani în urmă s-a scris de foarte multe  ori atât în presa locală, cât și în cea națională  despre  contractele grase cu statul, obținute datorită influienței politice. Tot în aceeași perioadă s-a scris și despre un parlamentar PSD și acționar în firmă, care  datorită traficului de influență făcut în vederea obținerii unor astfel de contracte oneroase,  a fost judecat și condamnat. Normal ar fi fost, dacă la noi în țară se poate vorbi de normalitate,   ca firma respectivă să înțeleagă că singura posibilitate de continuare a afacerii implică respectarea legii.

Numai că la noi s-a împământenit o obișnuință și cum obișnuința devine a doua natură, afacerile cu profituri mari și sigure sunt generate de contractele cu statul. Aceste contracte pot fi accesate doar de anumite firmele agreate politic. Firme, care la rândul lor, în afară de comisioanele date către cei care le încredințează contractele, prin intermediul așa ziselor licitații “netrunchiate”,  de cele mai multe ori comisioanele depășesc 20% din valoarea contractului. Mai mult decât atât, “sărmanele” firme contribuie și cu sume de bani substanțiale în perioada campaniilor electorale. Dar nu trebuie să le plângem noi de milă, pentru că oricum profitul lor este uriaș.

Conform unor declarații neoficiale emise din “clădirea neagră”, recent au fost finalizate verificări de amploare la firma de construcții la care tocmai am făcut referire. În urma acestui control au fost calculate și imputate aproape 10 milioane lei. Până aici, anormală este doar suma anunțată, foarte mare pentru un județ sărac cum este Giurgiu. Distracția începe atunci când se constată că respectiva firmă, care face parte dintr-un grup cunoscut ca fiind satelit al PSD Giurgiu, are un rol extrem de important în perspectiva alegerilor de anul viitor. Gândită ca o structură de tip mafiot care să împletească relațiile de partid, finanțarea și asigurarea logisticii necesare, această rețea cuprinde tot ce ceea ce este necesar în acest angrenaj: relații de rudenie, conexiuni între cine monitorizează primăria și cine execută lucrările pe banii Ministerului Dezvoltării, traseele de întoarcere a banilor către cei care tratează alegerile locale ca o bună repetiție pentru parlamentarele pe care le-au și împărțit în 4 colegii câștigătoare. Trecând peste nemulțumirea justificată a aproximativ 30 de primari care se simt iarăși, în curtea PSD, ca monedă de schimb pentru voturile estimate, frâna trasă de ANAF a scurtcircuitat toate fazele unei strategii imbatabile de campanie, în accepțiunea lor. Întrebarea firescă care se pune este dacă vor continua să marșeze în continuare pe planul prestabilit, cu riscuri majore mult mai mari decât șansa de câștig, dacă ținem cont de noua legislație în vigoare cu privire la alegerile ce vor urma, ori vor reseta totul, gândind că ar mai fi timp pentru a pune la punct o altă strategie, abordând în acest sens un alt mod de lucru. 

I.C.MANDU

 

 


One Comment to Una dintre firmele de casa ale PSD-ului local usurata de povara a 10 milioane de lei…

  1. Boerescu Mihnea - consilier judetean says:

    Interesant articolul.Foarte interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *