Un roman, rapit de o grupare terorista în Burkina Faso

 Ministerul de Externe a decis să  formeze o celulă de criză pentru românul răpit de teroriști, anunță Realitatea Tv.

 Mina de mangan Tambao, situată în provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacată de un grup de terorişti provenind din Mali, potrivit surselor citate. Identitatea răpitorilor nu este cunoscută deocamdată, dar persoana răpită este un român pe nume Gherguţ Iulian, precizează Burkina24.com.

Un jandarm din Burkina Faso a fost rănit în cursul atacului. Surse guvernamentale au declarat că a fost demarată o anchetă în cooperare cu armata, pentru a strânge toate informaţiile privind circumstanţele atacului. UPDATE Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, care administrează proiectul de minerit Tambao, a declarat că cinci persoane înarmate l-au răpit pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea.

Şoferul său şi un jandarm care le asigura protecţia au fost răniţi. O sursă din domeniul securităţii din Burkina Faso a precizat că răpitorii s-au îndreptat spre graniţa cu Mali, situată în apropiere, după ce l-au răpit pe român.

 Sursa Mediafax 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *