Un cercetator englez a gasit solutia pentru ca Giurgiu sa ajunga oras EUROPEAN…

Puțini oameni din Giurgiu știu că înainte cu șase luni, și o lună după alegerile locale, orașul nostru a fost gazda unui mare cercetător englez. Ajuns în Anglia și-a așternut pe o coală de hârtie concluziile, urmare a cercetărilor făcute. Un spion internațional rus a reușit să intre în posesia acestui document pe care l-a pus la dispoziția publicației noastre contra unei sume egale cu suma solicitată de primarul nostru pe persoană fizică subsemnatului, pentru că am îndrăznit să vorbesc de neuronul domniei sale, mai exact în lei vechi, un miliard.

Iată câteva din concluziile cercetătorului englez în posesia cărora am intrat:

„ În orașul Giurgiu, situat în sudul României se întâmplă un fenomen extrem de ciudat. Majoritatea locuitorilor acestui oraș văd cu ochii lor că orașul Giurgiu se îndreaptă spre un proces ireversibil de autodistrugere, dar stau nepăsători și mănâncă semințe, în timp ce copiii lor nu au nici un viitor. În acest oraș funcționează o teorie abstractă a probabilității, urmare căreia 2+2=5. Altfel nu se explică nepăsarea cu care privesc viitorul apropiat. Singura dumnealor problemă existențială este momentul prezent, reflectat în ore și nu mai mult de-o zi.

Studiul mi-a relevat faptul că în oraș oamenii sunt împărțiți în patru categorii sociale: foarte săraci, săraci, pătura de mijloc compusă din lucrători în administrație, care și aceștia la rândul lor sunt împărțiți în săraci, mai puțin săraci și sefii care au salarii de cel puțin trei ori mai mari decât cei mai puțin săraci, și înavuțiții peste noapte. Cum au reușit înavuțiții peste noapte să dețină valori de milioane de euro? Doar DNA-ul poate să afle. Dar din motive neelucidate de subsemnatul îi lasă să-și facă mendrele în continuare. De ce? Nu am reușit să descopăr.  Curios este că majoritatea matrapazlâcurilor lor sunt cunoscute de către  cei îndriguiți să facă în așa fel încât legea să fie respectată, dar se fac că nu văd, nu aud, nu vorbesc. Giurgiu pare mai degrabă un oraș supus LEGII  OMERTA.

  Giurgiu părea un oraș îmbătrânit atât la propriu, cât și la figurat. Un oraș mort în care nu se întâmplă nimic din ceea ce se vorbește legat de dezvoltarea urbanistică a orașului, pentru că de locuri de muncă nici nu poate fi vorba. Când mai erau trei luni până în alegeri s-a întâmplat un lucru miraculos. Gropile din caldarâm au început să fie astupate, am înțeles că termenul se numește plombare, în urma cărora gropile din concave devin convexe.  Se lucra cu frenezie la asfaltarea unor străzi impracticabile. Surprinzător era faptul că ce asfaltau ziua decopertau noaptea deoarece se lucra haotic și cu materilae de foarte proastă calitate, existând riscul ca la prima ploaie asfaltul să dispară. Din acest motiv și probabil teamă, dar nu știu de cine, au fost nevoiți să refacă lucrările, de această dată puțin mai bine. Buruienile cât casa au început să fie cosite, mai ales în zonele centrale. În zonele periferice buruienile protejează șerpii și alte lighioane, dar poate acest mod de lucru ține de protecția mediului, de păstrarea unui ecosistem care altfel ar dispărea, pentru că altfel nu există explicație că nu sunt curățate de buruieni și zonele lăturalnice, care fac parte integrantă din oraș.

Din discuțiile avute cu băștinașii am înțeles că nu sunt de loc mulțumiți de modul cum se face administrație și că îi vor sancționa la vot. Surpriza a fost de proporții!  Peste 60% din populație nu a ieșit la vot, iar 40% din cei care au ieșit, au preferat să aleagă vechea administrație, de care se plângeau. După alegeri totul a reintrat în normalitatea anormală care se petrece în ultimii patru ani și o lună în orașul din sudul țării, numit Giurgiu. Primarul a plecat în concediu, iar orașul a redevenit anost, mort și fără nici o perspectivă.

Ca și concluzie, pentru ca Giurgiu să devină un oraș de tip occidental, cum este la noi în Anglia, la ei ar trebui să aibă loc alegeri locale din șase în șase luni, poate așa se va termina cu urbanizarea, iar următoarea lor preocupare va fi asigurarea locurilor de muncă, ca să nu mai vină la noi  să muncească. Prezența lor ne creeză probleme cu sindicatele, datorită faptului că giurgiuvenii acceptă să presteze munci grele, la salarii de nimic, comparative cu salariile pe care ar trebui să le primească englezii pentru aceeași muncă prestată. Dacă nu se va lua măsura ca alegerile locale în Giurgiu să aibă loc din șase în șase luni,  noi englezii vom ieși din comunitatea europeană!

Referat spre informare, către camera lorzilor. Semnat, cercetător englez,  SS indescifrabil”

Acest articol este o parodie … tristă.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *