Ultimele surprize din PNL inainte de Congres. Cine va fi numarul 2 in partid (surse)

Cu doar câteva ore înainte de Congresul PNL (sâmbătă, la ora 11.00), favoritul pentru funcţia de preşedinte, Ludovic Orban, stabileşte ultimele detalii în privinţa împărţirii funcţiilor de conducere. Nu lipseşte o surpriză majoră: viitorul secretar general, practic numărul 2 din partid.

În condiţiile în care adversarii l-au acuzat pe Ludovic Orban că s-a înconjurat de baronii locali ai PNL, acesta face o mişcare strategică şi desemnează un tânăr liberal pentru funcţia de secretar general. Astfel, potrivit surselor din partid, viitorul număr 2 din PNL va fi deputatul Robert Sighiartău, de la Bistriţa-Năsăud. Orban doreşte nu doar să le închidă gura contestatarilor, dar şi să dea un semnal că se gândeşte la schimbarea de generaţii din partid.

Potrivit aceloraşi surse, funcţiile de prim-vicepreşedinţi sunt deja bătute în cuie. Acestea vor fi ocupate de Raluca Turcan, actual preşedinte interimar, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, senatorul Iulian Dumitrescu, preşedinte PNL Prahova, şi Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, fost secretar general al PNL.

Deşi votul pe moţiuni a arătat că Ludovic Orban are un avans clar faţă de Cristian Buşoi, fostul ministru al Transporturilor încearcă să mai rupă şi din tabăra contracandidatului. Astfel, potrivit surselor dn partid, Orban îi va “recupera” din tabăra lui Buşoi pe Dan Motreanu, care va fi vicepreşedinte pe Educaţie, şi Marian Petrache, care va fi vicepreşedinte regional pe Bucureşti-Ilfov. Nu este exclus să mai apară încă doi sau trei lideri din tabăra Buşoi care să treacă alături de Ludovic Orban, mai spus sursele menţionate.

Având în vedere raportul de forţe şi configuraţia candidaturilor, în viitoarea conducere a PNL va exista o paritate între foştii PDL-işti şi reprezentanţi ai vechiului PNL. În această noua formulă, conducerea PNL se va întâlni pentru prima dată luni, cu scopul de a adopta o poziţie clară în contextul actualei crize politice.

Stiripesurse.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *