TRUCURI DIN BATRANI. FUNCTIONEAZA SI ACUM!

TRUCURI DIN BATRANI. FUNCTIONEAZA SI ACUM!

Când spui vechi, aproape că spui demodat, îmbătrânit, nefolositor. Sunt însă o mulţime de trucuri din bătrâni care funcţionează şi acum!

Iată numai câteva exemple:

Revigorarea florilor taiate

Ca sa revigorezi florile ofilite, pune-le in apa fierbinte. Pe masura ce apa se raceste, florile isi vor reveni. Apoi taie din tulpina si pune-le in apa rece.

Curatarea sticlelor

Daca vrei sa cureti pe interior o sticla, pune putin nisip, o cana de apa si agita viguros.

Pete de cerneala

Daca ai patat o camasa cu cerneala, scufund-o in lapte. Dupa o vreme, pata va disparea. 

Ou fiert

Daca ai un ou crapat si nu vrei sa iasa continutul in timpul fierberii, adauga in apa otet.

Testarea untului

Pune unt pe o coala de hartie si da-i foc. Daca este unt natural, pur, va mirosi delicat. Daca este mai mult margarina, va raspandi un miros neplacut.

Aschie sau ciob in palma

Daca ti-a intrat o aschie sau un ciob in palma, le poti scoate usor daca presezi palma deasupra unei sticlute cu apa fierbinte, astfel incat zona afectata sa fie pe mijlocul gurii sticlei. Pe masura ce apa se raceste se va crea efect de vacuum, iar aschia sau ciobul vor fi scoase din piele mai usor.

Pahare intepenite

Daca ai pus paharele unul intr-altul si s-au intepenit, le poti desparti fara sa le spargi daca umpli paharul de deasupra cu apa rece si il pui pe cel de jos in apa fierbinte.

Fierbere cartofi

Daca vrei sa ai cartofii fierti mai uscati si mai fainosi, pune in apa in care fierb putin zahar si putina sare. Cand sunt gata, scoate apa si mai lasa cartofii in oala in care au fiert deasupra focului, mestecand din cand in cand, astfel incat cartofii sa se usuce uniform.

Taiere paine proaspata

Ca sa tai painea proaspata, scufunda lama cutitului in apa fierbinte pentru 10-15 secunde, apoi taie painea incet.

Pastrarea vaselor pretioase

Daca ai vaze sau alte vase vechi si pretioase pe care n-ai vrea sa le spargi din greseala, umple-le cu nisip. Vor fi astfel mai stabile si mai greu de daramat la o simpla atingere.

Pastrarea oualor proaspete

Daca vrei sa pastrezi ouale proaspete pentru mai mult timp, pune-le in sare si depoziteaza-le intr-un loc uscat.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *