Tineretul de la ALDE prieteni buni cu Dragobete

Legenda povestește despre Dragobete  ca fiind un personaj mitologic, similar  lui Eros,  al vechilor greci și lui Cupidon al romanilor  care oficia în cer, la începutul fiecărei primăveri, nunta tuturor animalelor, tradiție ce s-a extins treptat până în rândul oamenilor și a dat naștere unor obiceiuri specifice romanilor din sudul și nordul Dunării.

 Ulterior, poporul nostru a preluat acest obicei  transformându-l  în ceea ce este astăzi,  sărbătoarea dragostei.  Se spune că Dragobetele reprezintă una dintre cele mai frumoase sărbători străvechi ale poporului român.

Seniorii  formațiunii  politice ALDE  doresc ca tradițiile noastre românești să nu se piardă și au considerat că este un moment favorabil prin care să împletească tradiția cu dragostea și bucuria, iar pentru aceasta în ziua de 25 februarie vor organiza o petrece la „Clubul Butterfly”, intitulată „ Cu drag de Dragobete ” dedicată  mai tinerilor colegi de partid.

Despre acest eveniment,  domnul Toma Petcu, președintele partidului a spus:

„  Prin realizarea  acestui eveniment ne dorim ca tinerii din ALDE Giurgiu să interacționeze între ei,  să se cunoscă mai bine,  să existe o foarte bună colaborare între organizațiile de tineret din întregul județ.  Și nu în ultimul rând să ne respectăm tradițiile,  pentru că altfel ne pierdem identitatea. Respectul pentru cultura și tradițiile noastre ne dau acea unitate de care România,  în aceste momente destul de delicate  are atâta nevoie. Ne dorim ca acest eveniment să fie unul de succes și cred că așa va fi. Tineretul nostru s-a implicat și dedicat cu responsabilitate acestei sărbători, fără ajutorul lor ne-ar fi fost foarte greu să personalizăm  cumva acest eveniment cu ceva tipic  ALDE, ieșit  din tiparul petrecerilor de acest gen de până acum. Surprizele  adresate participanților  vor fi din cele mai plăcute.  Sunt convins  că iubirea, dragostea, aceste sentimente nobile se vor regăsi din plin la întâlnirea  tinerilor noștri în pas de dans.” A conchis domnul Toma Petcu.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *