Tichete de masa. Vesti proaste pentru bugetari

Bugetarii își vor lua adio de la bonurile de masă de la începutul anului viitor, potrivit  noii legi a salarizării, acestea urmând să fie înlocuite cu o normă de hrană. Măsura va afecta cel puțin un milion și jumătate de români.

Legea se aplică doar bugetarilor, nu și domeniului privat. Aici, patronii vor decide dacă vor oferi în continuare bonurile de masă. Spre deosebire de bonurile de masă, norma de hrană pentru bugetari este supusă impozitării complete.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizaţia de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde “indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.

De asemenea, articolul 44 de lege prevedea abrogarea unor dispoziţii, una dintre ele fiind referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sistemul bugetar.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *