Terapia florilor de ciresi incepe sa fie utilizata si in Romania

Asa-numita „cherry-therapy”(n.r. – terapie cu cireşi) începe să fie utilizată şi în România, mai exact în Bacău, unde tot mai mulţi oameni caută livezile de acest fel dorind să îşi încarce bateriile.

Aprilie, luna în care înfloresc cireşii, este luna în care, în străinătate, mulţi psihologi le prescriu pacienţilor petrecerea de momente prelungite în mijlocul unei livezi în care se regăsesc aceşti pomi. Metoda a fost însă adoptată şi la Bacău, unde din ce în ce mai mulţi oameni aleg să ajungă în zonele cu cireşi pentru a se relaxa.

În Occident, această terapie le aduce bani mulţi proprietarilor de livezi, livezile înflorite fiind puse pe picior de egalitate cu pachete turistice exotice, întrucât „sezonul” florilor de cireşi este scurt, iar cererea mare. Oamenii merg în astfel de locuri şi, pur şi simplu plimbându-se printre pomi, se liniştesc şi îşi “încarcă bateriile”.

În România, în medicina populară, florile de cireş sunt folosite pentru tratarea bolilor de rinichi, de piept şi de inima ori ca tonic digestiv la început de primăvară, înflorirea pomilor fructiferi fiind văzută ca o binecuvântare cu puteri magice.« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *