Temperaturi negative in toata tara. Avertismentul ANM

Meteorologii au actualizat vineri seara atenţionarea Cod galben de vânt puternic şi ninsori pentru zonele de munte şi estul ţării, prognozând totodată şi o vreme geroasă în toată ţara, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 18:00 – 3 decembrie, ora 2:00, vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafala ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea. 

Local, la munte şi în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ. 

Meteorologii avertizează că în a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 decembrie, vântul va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montana, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada. 

De asemenea, vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne urmând a se situa sub pragul de îngheţ în toată ţara, iar în Transilvania şi Maramureş va fi ger..

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *