Temperaturi extrem de ridicate in Romania. La Giurgiu indicele de confort termic a ajuns la 85 de unitati !

Temperaturile caniculare au pus stăpânire pe România. 

Vineri, atât indicele de confort termic, dar şi indicele UV au depăşit pragul normal. Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat, valabilă începând de vineri după-amiază până sâmbătă dimineață în 14 județe din vestul și nord-vestul țării.

Vineri, în partea de vest a ţării indicele de confort termic, la ora 16.00, ajungea şi la pragul de 82 de unităţi la Jimbolia.

De asemenea, în Sebeş este atins pragul de 82 unităţi, în Făgăras 81 de unităţi, iar în zona de sud se ajunge chiar şi la pragul de 85 de unităţi, la Giurgiu. Totodată, indicele de confort termic este ridicat şi la Turnu Măgurele şi la Olteniţa, unde se înregistrează 84 de unităţi.

Şi în Capitală indicele de confort termic este depăşit, astfel că la Băneasa se înregistrează 82 de unităţi, iar la Filaret 84 de unităţi.

Pragul critic este de 80 de unităţi. Acolo unde valoarea este egală sau mai mare, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Şi indicele UV este depăşit. În toată partea de sud şi de sud-est indicele UV depăşeşte pragul de 8 unităţi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *