Taxa auto. Impozite mai mari pentru masinile vechi

O nouă taxă auto face referire la proprietarii care dețin autoturisme ce poluează mai mult, vor plăti impozite mai mari.

Proprietarii autoturismelor care poluează mai mult vor plăti impozite mai mari. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Mediului.

Proprietarii autoturismelor care poluează mai mult vor plăti impozite mai mari. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, într-un interviu la Europa FM.

Cei care dețin maşini vechi vor fi nevoiţi să îşi achiziţioneze de la RAR stickere, colorate diferit în funcţie de norma de poluare. Pentru mașinile deja înmatriculate, va exista o perioadă de timp pentru achiziționearea sticker-ului.

“Avem acele stickere în funcţie de norma de poluare care sa dea o anumite culoare iar după, în conformitate cu o directivă europeană, autorităţile publice centrale vor avea posibilitatea să permită accesul in funcţie de zonarea pe care o fac. Autoritățile publice locale vor avea posibilitatea să perceapă o taxă suplimentară pentru accesul în acea zonă atat si nimic mai mult”, a explicat Daniel Constantin.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *