Tara arde si baba se piaptana …

Dacă stai şi tragi cu urechea la ce vorbesc oamenii la o cafea îţi vine să îţi iei hamul şi praştia şi să te duci unde-a înţărcat mutul iapa şi să nu mai vrei  în vecii vecilor să mai ştii ceva de români sau de România.

Păi bine oameni buni, atunci când copiii ne mor pentru că nu sunt vaccinaţi,  iar ministrul instaurează o lege prin care  părinţii să fie obligaţi să-şi vaccineze copiii, iar tu sistem de sănătate publică  nu ai vaccinuri, chiar că e de-a râsu plânsu.  Vaccinurile sunt importate la valori foarte mari pentru că tu guvern, sau guverne care sau succedat de-a lungul timpului, nu au fost capabile să investească în modernizarea institutului Cantacuzino care ar fi putut produce vaccinuri de foarte bună calitate pentru sute de generaţii de acum înainte , în ce ţară trăim oameni buni?

Când sistemul de învăţământ este la pământ sau mai bine zis sub pământ. Un sistem care dă societăţii absolvenţi de studii superioare submediocrii ca nivel de pregătire. Un fost profesor universitar îmi spunea că din cei care obţin o diplomă de absolvent  ai unei facultăţi, cu preponderenţă absolvenţi de facultăţi particulare,  doar maxim 10% dintre aceştia ar fi reuşit performanţa să obţină o diplomă de absolvent  în perioada de dinainte de 1989.

De fiecare dată în campaniile electorale cei care doresc să ajungă parlamentari aprope că se jură că ei vor creea locuri de muncă. Că vor reveni în localtăţile de unde au obţinut voturile şi se vor lăsa traşi de mâneca costumelor  Armani  atunci când greşesc. Frecţii la un picior de lemn! De cum se văd cu sacii în căruţă uită de unde au plecat, iar dacă mai au timp între două vacanţe una la Monte Carlo şi cealaltă în Dubai sau Las Vegas ne privesc oripilaţi din bolizii lor de lux, gândindu-se probabil  la ce eforturi colosale au fost supuşi în timpul campaniei, fiind nevoiţi  să dea mâna cu atâţia amărâţi şi la tonele de spirt pe care le-au cumpărat ca să se dezinfecteze.  Dar, asta e, beneficiile politicii cer sacrificii,  iar scopul scuză mijloacele spun în gândul lor.  Şi toate aceste bucurii pe care politicienii şi le permit din amărâtele de salarii de bugetari se petrec în timp ce mare parte dintre români trăiesc mai rău ca locuitorii Angolei.  Ca să concluzionăm:  locuri de muncă …  IOC !!!

Şi cu toate aceste „bucurii”  poporul nostru este îngăduitor.  Oamenii chiar sunt de acord ca actualul guvern să-şi pună în aplicare minunatul program, chiar dacă ei ştiu că nu este un program  sustenabil, chiar dacă ştiu că a fost conceput de „minunatul”, „nemaipomenitul”, „extraordinarul”,  inventatorul codurilor fiscale,  „economistul de remume mondial”  DARIUS VÂLCOV  care printre altele şi-a inventat o banca într-un cavou din cimitir unde-şi dosise sărmanul „om de bună credinţă” o mică parte din furăciuni, adică  ceva banişori negri pentru zile albe, acolo nişte aur ceva, tablouri şi alte opere de artă,  că de … cu mare trudă şi transpiraţie de DNA le-a strâns sărmanul om!

Numai că bietul guvern  nu-şi poate pune în aplicare minunatul program.  Să nu cumva să credeţi că motivul ar putea fi opoziţia!  Nicidecum. Opoziţia doarme-n continuare liniştită aşteptând viitoarea campanie electorală, atunci când  vor încerca să spună electoratului că ei sunt mai buni decât ceilalţi. Poate ştiţi dumneavoastră stimaţi cititori,  pentru că eu sincer habar nu am de ce ar fi mai bună opoziţia decât cei care se află acum la ciolano- butonul-puterii.

Deci cu opoziţia ne-am lămurit.  Nu sunt ei săracii vinovaţi. După cum ştiţi prima bombă care a paralizat guvernul a fost minunata Ordonanţă 13,  când zeci de mii de oameni s-au strâns în faţa guvernului . Cu chiu cu vai, cu retragerea ordonanţei,  cu demiterea ministrului justiţiei strada s-a liniştit. Ministrul  justiţiei care era un mare om , bun orator, politician desăvârşit, jurist, ce să mai vorbesc, unicul în felul lui , avea el aşa un stil că se făcea mai bine  înţeles atunci când tăcea, pentru că atunci când deschidea gura spunea numai prostii. Dar oricum, mare pierdere pentru guvern, dar mare câştig pentru partid. Ei bine, după acest duş rece făcut cu apă adusă tocmai de la polul nord minunaţii noştri guvernanţi  au scăpat cu faţa curată.  Deci cine vrea răul partidului aflat la guvernare?  Nimeni altcineva decât propriul membru.

 Se părea că lucrurile încep să se îndrepte într-o anumită direcţie, nu mă întrebaţi pentru  că nu ştiu în care, dar parcă apele se mai liniştiseră, când apare aşa deodată, precum Ileana Cosânzeana de sub duş, ce ţinea într-o mâna biblia hazlie minunatul Şerban Nicolae.  El, omul omul evlavios care ne sfătuieşte, conform perceptelor biblice să fim mai iertători şi să-i iertăm pe cei care ne-au lăsat cu pantalonii cârpiţi  în cur, pe ei, pe „amărâţii” de corupţi care au adus prejudicii românilor de milioane de euro!!!  Dar de fapt el, iertătorul Şerban Nicolae se gândeşte de fapt la binele românilor amărâţi care trebuie să suporte cheltuielile cu aceşti trântori care umplu puşcăriile. Nu ar fi mai bine să-i dăm pe corupţi afară ca să nu mai stea înghesuită amărâta care a furat 25 de lalele din rondul de flori şi a fost condamnată 7 ani de închisoare cu executare?  Şi toate acestea în timp ce marii  evazionişti, devalizatorii  acestei ţări primesc doar câţiva ani de puşcărie şi aceia făcuţi acasă, pentru că vezi doamne nu suportă detenţia?  Mama lor de hoţi!  Aşa că, Şerban Nicolae,  din raţiuni de economie s-a gândit că ar fi mai bine ca aceşti năpăstuiţi ai sorţii, beneficiarii unei justiţii nedrepte, da, măririle lor, corupţii  să fie graţiaţi ca să-şi poată mânca liniştiţi milioanele de euro furate.     

Eu nu ştiu ce are în cap Şerban Nicolae dar cu siguranţă numai binele PSD-ului nu-l doreşte prin aberaţiile pe care le susţine. De altfel Grindeanu şi Dragnea s-au dezis de intenţiile lui Şerban Nicolae. Nu cumva Şerban este vreo coadă de topor, om al sistemului în interiorul partidului ? Dar şi mai grav nu cumva o fi omul lui Ponta şi încearcă să rupă PSD-ul în două?

Ca şi o părere personală, domnule Dragnea daţi-l domne afară din partid că face PSD-ul de râs. Vă asigur că nu va fi nici o pierdere, ba dimpotrivă.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *