Sute de mii de tone de deseuri vor fi aduse in Romania din Italia

Sute de mii de tone de deșeuri ambalate în baloturi uriașe- eco-baloturi, vor pleca din Italia și vor lua drumul gropilor de gunoi din România.

Din baloturi s-a scurs o substanță care s-a infiltrat în pânza freatică spre disperarea locuitorilor din zonele de stocare. Aceste eco-baloturi ocupă zeci de hectare și ating 10-12 metri în Italia. O parte din ele vor fi aduse în România, potrivit capital.ro. Gunoaiele ar fi acum uscate. 

Regiunea Campania a organizat o licitaţie pentru eliminarea unei prime tranşe de 789.000 de tone de deşeuri. La licitaţie au participat nouă grupuri de firme, dintre care şase au fost admise apoi la ultima fază a procedurii, pentru eliminarea parţială a eco-baloturilor din Giugliano la nord de Napoli (siturile din Masseria del Pozzo şi Masseria del Re), Villa Literno (Lo Spesso) şi Marcianise, în provincia Caserta, Avellino, Casalduni şi Eboli (Coda di Volpe), mai arată Gazeta romînior din Italia. Licitaţia are o valoare totală de 118 milioane de euro. Loturile 5 şi 6 au fost câştigate de asocierea temporară de firme formată din Vibeco srl/Bm service srl/Sirio Ambiente şi Consulting srl, care se va ocupa de eliminarea unei părţi a gunoiului de către o firmă spaniolă şi a unei alte părţi de către Eco Sud, o firmă cu sediul social în Bucureşti, România, care posedă patru gropi de gunoi, două situri de compostare şi două instalaţii de selecţie. Una dintre gropile de gunoi ale grupului Eco Sud, cea din Craiova, a fost controlată prin intermediul unei societăţi luxemburgheze, de regele gunoaielor romane, Manlio Cerroni, şi a făcut obiectul unei anchete judiciare.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *