Suparat ca nu mai are jucarele, Victor Viorel Ponta si-a inventat un joculet impreuna cu alti copii din PSD numit „Propriul Nostru Partid”

Cu doar câteva zile în urmă scriam despre lupta surdă care se dă în interiorul partidelor.  Azi, 7 ianuarie mi s-a confirmat dintr-o sursă demnă de toată încrederea că ce până mai ieri circula doar ca o simplă supoziție,  acum s-a transformat în certitudine. PSD-ul va suporta o nouă sciziune ce poate scoate această formațiune politică din sfera partidelor mari din România.  După cum știți, o primă ruptură destul de importantă din PSD a produs-o anul trecut Mircea Geoană,  împreună cu Marian Vanghelie care între timp a devenit  „istoria hazlie” a politicii românești, atunci când o serie de grei ai partidului au trecut cu bagaje și năravuri cu tot de la PSD la PSRO. Greul pentru partid și marea ruptură a PSD-ului  acum se va produce, când Victor Ponta, cel azvârlit pe ușa din dos de către „bunul său prieten” Liviu Dragnea și-a creat propriul partid.

La începutul săptămânii, Victor Ponta a înființat o fundație politică ce în foarte scurt timp se va transforma în formațiune politică.  Au fost aleși ca vicepreședinți Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Eugen Orlando Teodorovici și alții, iar ca secretar general a fost ales  Sorin Câmpeanu.  Din informația primită rezultă faptul că noul partid va participa în cursa electorală cu liste proprii de candidați  pentru alegerile locale ce vor avea loc în vara  acestui an.

Întâlnirea a avut loc în București, la restaurantul Calypso situat în incinta Universității de Agronomie  (fosta cantină studențească ) , Salonul Albastru.  Prin intermediul aceleiași surse  am aflat că de la organizația PSD Giurgiu a fost contactată  Aurelia Dobre de către Rovana Plumb. Nu știm finalitatea discuției dintre cele două doamne.

Să fie oare acesta un nou început în politica românească?  Sau este doar un simplu joc de glezne făcut de PSD, prin care se încearcă doar adormirea vigilenței românilor ! Ceva de genul „Adio dar rămân cu tine”.  Altfel spus vor să lase impresia că se scindează înainte de alegeri ca să mai poată câștiga câteva voturi, știut fiind faptul că imaginea PSD-ului este compromisă datorită politicienilor hoți și corupți, pentru ca imediat după alegeri să refacă marea unire și să continuie  să facă ceea ce știu mai bine și anume  „Cât e PSD-un floare, nici în pană nu mă doare” …

I.C.MANDU

         


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *