Sub egida „BIBLIOTECA GIURGIUVEANA” apar in continuare comori literare scrise de autori giurgiuveni

Vineri, 12 februarie, la biblioteca județeană I.A.Basarabescu din Giurgiu, așa cum deja ne-a obișnuit directorul acestei instituții, domnul profesor Dan Mucenic, care reușește printr-o muncă asiduă să ne ofere din anafura cunoașterii, adevărate comori literare, care fără aportul dumnealui ar fi rămas uitate undeva în tenebrele  trecutului.

Acum a venit rândul unei cărți deosebite să vadă lumina tiparului,  în care trecutul se poate confunda cu prezentul.  În volumul  „Libertate și Cultură” apar studiile lui Alexandru Vianu  tipărite în revista „Libertatea” și în alte periodice, la care au mai fost adăugate cronicele franceze, rostite la Radio și publicate în „Revista Fundațiilor Regale” . Din păcate, Alexandru Vianu, fratele mai mic al lui Tudor Vianu  s-a stins din viață la numai 33 de ani.  Pentru prima dată aceste studii au putut fi  tipărite  prin grija fratelui mai mare, Tudor Vianu, care cu puțin timp înainte ca Alexandru Vianu să treacă în neființă  îi vorbise de intenția sa de a aduna într-un volum toate aceste studii. Intenția, dorința lui Alexandru a fost îndeplinită postmortem de Tudor.

Tot în cadrul conferinței de presă profesorul Dan Mucenic a prezentat și revista „Jurnal de literatură ” Nr. 11-12,  în cuprinsul căreia printre alte  titluri  apar  PROZĂ de Mirela Gruiță, FĂNUȘ NEAGU evocat de Vasile Răvescu, POLITICĂ ȘI SEX de Viorel Covaci etc.

Așteptăm cu nerăbdare următoarele surprize, cel puțin la fel de plăcute, pe care profesorul Dan Mucenic  ni le face în fiecare lună a anului.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *