Stire de ultima ora – domnul Tudorel Tone intentioneaza sa revina în prima linie a PSD-ului giurgiuvean

Azi 02.06 iunie, am primit o informaţie conform căreia domnul Tudorel Ţone, până nu de mult lider marcant al PSD Giurgiu, intenţionează să revină în structurile de conducere PSD-ului local. Nu este un secret pentru nimeni faptul că nu a mai figurat în primul eşalon datorită, de acum putem spune, a fostului preşedinte al organizaţiei judeţene domnul senator Nicolae Bădălău, al cărui mod de conducere nu corespundea standardelor pe care le avea domnul Tudorel Ţone, respectiv modul totalitar prin care a reuşit îndepărtarea atât din organizaţia judeţeană, cât şi din cea municipală, a adevăraţilor PSD-işti sau trecerea dumnealor în funcţii fără responsabilitate politică.  Totodată s-a trecut la promovarea nonvalorilor, persoane care nu au nimic comun cu doctrina PSD, singurul lor merit, dacă se poate spune aşa, fiind acela de subordonare totală şi necondiţionată faţă de preşedintele  PSD-ului local, aşa cum a lăsat să se înţeleagă domnul Ţone, în motivaţia făcută acum trei ani, când a părăsit conducerea PSD-ului. Totuşi a continuat să rămână fără să părăsească barca, un simplu membru de partid.

Plecând de la informaţia primită, am considerat necesar să o verificăm înainte de a o da publicităţii, drept pentru care l-am contactat telefonic pe domnul Tudorel  Ţone, de la care am  obţinut în exclusivitate pentru dumneavoastră următoarea declaraţie:

Sunt membru PSD încă din 1990, am rămas alături de partid până în prezent. Am afirmat încă de acum trei ani, că în condiţiile în care domnul Bădălău va pleca din organizaţia judeţeană a partidului, sunt dispus să mă reîntorc, de unde de fapt nu am plecat niciodată, dar… încă sunt sceptic în ceea ce priveşte demisia dumnealui.  În toţi aceşti trei ani am stat în expectativă ca simplu spectator.

 Aştept un mesaj de la domnul deputat Nicolae Florian, de asemenea aştept un mesaj de la domnul doctor Pick şi de la mulţi alţi oameni care acţionează şi gândesc ca oameni de stânga, ca să putem reclădi PSD-ul la Giurgiu. Doresc ca PSD-ul să redevină ceea ce a fost odată, unde să se promoveze valorile autentice şi nu nonvalorile. Să fie promovaţi oameni competenţi şi nu oameni care nu urmăresc decât propriul interes material. Dacă aceşti oameni în care eu am foarte mare încredere nu îmi vor transmite nici un mesaj, îmi voi asuma şi totodată voi face public acest lucru, aşa cum am mai făcut-o în 2010 şi voi candida pentru preşedenţia organizaţiei judeţene a PSD.

 Sunt mulţi oameni în judeţ care gândesc asemenea mie, pentru că s-au săturat de dictatură, de oportunism şi prea mult lichelism …

 Nu pot să înţeleg tăcerea primarului Barbu, îmi pare rău că spun acest lucru, dar simplul fapt că nu are nici un fel de reacţie şi tace mâlc, mă face să cred că la foarte multe lucruri reprobabile, întâmplate în organizaţia judeţeană, a fost măcar martor.

 Îl rog pe Răzvan Cuc să privească mai bine către orizont, deoarece îmi face impresia că, cu cât se apropie  de orizont, cu atât mai mult acesta se îndepărtează şi există riscul ca celalţi care rămân pe loc, să-l piardă dincolo de linia orizontului. Spre deosebire de Marian Mina, care a intrat în PSD pe uşa din debara, Răzvan este un tânăr în care eu cred, îl preţuiesc şi tocmai din acest considerent îl sfătuiesc să fie foarte atent şi să nu se lase furat de val.

 Timp de trei ani de zile am stat în expectativă, fără să am nici o reacţie, pentru că mi-am dorit pentru o perioadă să fiu doar omul după stradă. Este un lucru foarte bun pentru oricare dintre politicieni să aibă perioade în care să fie doar simpli oameni după stradă, pentru că numai aşa poţi trăi şi realiza problemele şi nevoile cu care se confruntă oamenii zi de zi. Iar când vor reveni pe linia întâi în politică, le va fi foarte uşor să indentifice,  să vină cu soluţii şi să rezolve problemele cu care chiar ei s-au  confruntat, cât au fost doar oameni simpli, după stradă.

 Sunt dispus să particip la realizarea unui proiect serios de partid, lângă PSD-işti adevăraţi şi nu inventaţi peste noapte ca oportunişti.  Îmi doresc un PSD la Giurgiu curat, în care hoţia, minciuna şi ipocrizia să nu mai existe niciodată, iar promovarea oamenilor să se facă pe  bază de profesionalism, cinste şi onestitate.

 Nu cred că mai există vreun om care să mai dorească totalitarismul. Cred în pluralismul politic. Cred de asemenea că a sosit timpul ca partidele politice să se reformeze cu oameni valoroşi şi aşa cum spunea domnul Ţone, lichelismul politic să dispară. Da… încă mai cred. Ce nu ştiu încă, este cât voi mai avea puterea să cred…

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *