Speranta moare ultima

Gata. Gata, oameni buni. Județul Giurgiu, municipiul Giurgiu, noi, toți giurgiuvenii am scăpat de sărăcie. Dacă și acum cei care ne conduc vor veni să se mai plângă în continuare că nu au pârghiile necesare, că opoziția sau cine știe ce alte baliverne din aceeași categorie a minciunilor strumfate, și nu vor reuși să atragă investitori care să creeze locuri de muncă, ATENȚIE !!! foarte bine plătite, ca să nu ne mai plece băieții carne de tun în războaie care nu sunt ale noastre, iar fetele să ne devină prostituate pe străzile din Italia, Spania sau te miri prin ce colț uitat de lume, atunci chiar că suntem blestemați de Dumnezeu.  

Ei bine îmi doresc să cred că de această dată nu ne-am înșelat când am votat PSD și ALDE și nouă giurgiuvenilor ne va fi mai bine. Guvernul este PSD cu puțin ALDE. Noul reprezentant al guvernului în teritoriu sau altfel spus prefectul județului  este doamna Carmen Crișu,  reprezentant PSD. Scuze. Domnia sa este apolitică, numită de un guvern politic. Dar … mă rog, oricum repunerea dumneaei în această poziție cu siguranță nu a mirat pe nimeni.  Cu alte cuvinte mergem înainte pentru că înainte era mai bine. Consiliu județean PSD, primăria PSD. Dragilor, iubiții mei concitadini, dacă podul de la Grădiștea va rămâne în starea inițială, adică dărâmat, dacă nu se vor crea locuri de muncă, dacă Giurgiu va rămâne în continuare atunci când este caniculă un oraș prăfuit, atunci când plouă un oraș mocirlos, iar când ninge un oraș înzăpezit, nu ne rămâne decât să ne ducem unde a dus mutu iapa pentru că  Giurgiu va rămâne  un oraș mort.

Totuși, să nu ne pierdem speranța. Până acum guvernele anterioare, inclusiv mult lăudatul guvern Ponta, ca să poată plăti pensiile făcea împrumuturi de aproximativ 3 milioane de euro. Cu toate acestea actualul guvern iese cu pieptul în față curajos și mărește pensiile. Nu cu mult cei drept, cam cât să-i ajungă amărâtului de pensionar român să-și cumpere o folie de aspirină și dacă-i mai ajunge  de o sticluță de carmol. E bine, s-a dat ceva nu s-a luat. Problema se pune de unde vor plăti acești bani dați în plus la pensii? Mă rog, poate tot din credite sau cine știe ce găselniță, sau de ce nu  de la dezvoltare, pentru că oricum în 27 de ani ne-am subdezvoltat în loc să ne dezvoltăm cum ni s-a promis după căderea comunismului.

S-a mărit și salariul. Salariul celor care încă mai au un loc de muncă, majoritatea fiind bugetari. Vor beneficia de salarii mărite până la marea restructurare, prin care chipurile se dorește desființarea birocrației. După această mărire având o valoare estimată de circa 10 pachete de țigări, sau 300 kg  lemne a și început deja, după cum  era de așteptat, scumpirea produsele de bază. Doar țuica s-a mai ieftinit. Ei bine, după aceste binefaceri simțite de unii, dar nesimțite de alții,  îmi doresc acum când nu mai există nici un fel de piedici reale sau inventate ca Giurgiu să redevină un oraș cu care noi giurgiuvenii să ne putem mândri.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *