SOC !!! Jurnalistul Dan Andronic candidatul PMP Giurgiu pentru alegerile parlamentare

În urmă cu mai bine de un an de zile deputatul Radu Popa declara public că nu va mai candida pentru Parlamentul României. La vremea respectivă m-a surprins declarația deputatului deoarece PPDD –ul la Giurgiu, la alegerile din 2012  a înregistrat un scor care-i poziționase ca al doilea partid politic din Giurgiu. Acest lucru a fost posibil în proporție de peste 70% datorită implicării lui Radu Popa care a organizat și coordonat cele două campanii electorale, atât la locale cât și la parlamentare.

Nu cunosc motivele, pe care sincer m-am străduit să le aflu, care l-au determinat pe Radu să părăsească PSD-ul în urmă cu trei luni și să treacă în  barca PMP-ului, al cărui președinte este controversatul, de acum fost președinte jucător al României, Traian Băsescu . Traian Băsescu care a fost adeseori ținta atacurilor acide venite din partea deputatului Radu Popa. Cu toate acestea, Băsescu cunoscându-i notorietatea de care se bucură în rândul giurgiuvenilor nu a pregetat să-l numească pe Radu Popa președintele organizației județene a PMP Giurgiu însărcinându-l cu organizarea alegerilor parlamentare.

În acest context majoritatea reprezentanților media și politicienii locali credeau că o primă poziție din cele două liste de candidați va fi ocupată de Radu Popa. Numai că Radu Popa rămâne consecvent declarației publice făcute în urmă cu un an și jumătate și nu va mai candida.

În schimb azi, 26 octombrie, spre surprinderea tuturor, cel care poate fi numit fără teama că greșesc unul dintre cei mai buni reprezentanți ai presei din România, Dan Andronic este primul pe lista depusă de PMP Giurgiu la BEJ pentru Camera Deputaților.

După părerea mea șansele ca Dan Andronic să ajungă parlamentar sunt mici, dar nu imposibile. Sunt mici pentru că PMP-ul la Giurgiu nu are structuri în teritoriu. Singura bază reală, de loc de neglijat, este dată de faptul că Dan Andronic este o personalitate cunoscută la nivel național și are drept sprijin un politician local care în 2012 a dat peste cap toate pronosticurile electorale, ajungând deputat din partea unui partid considerat perdant, un partid căruia nu i s-a acordat  nici o șansă, fiind cotat sub procentul necesar ca să poată accede în Parlament.  Numai că Radu Popa, căci despre el este vorba, a demonstrat principiul contrariilor.  Deosebirea dintre acum, față de atunci este aceea că nu mai are timpul fizic necesar să realizeze filiale în tot județul și din acest motiv nu poate elabora o strategie care să-i permită reeditarea scorului obținut în alegerile din 2012.

Despre felul cum a ajuns candidat de Giurgiu pentru Camera Deputaților, Dan Andronic a spus :

Propunerea a venit pe neașteptate. Am primit un telefon de la președintele Traian Băsescu care m-a întrebat dacă accept locul întâi pe liste la Giurgiu. Și i-am răspuns – Domnule președinte, dacă dumneavoastră credeți că-i bine –  Și mi-a zis:  Vezi că e bătaie acolo, nu e sigur. Nici nu te trimit într-un loc ca-n Harghita, Covasna unde să nu ai nici o șansă. Vrei să te bați? Te duci acolo. – Și atunci i-am spus:  – Domnule președinte, de când mă știți ne batem. Asta știm, asta facem. – Așa că am venit la Giurgiu. Vreau să câștigăm, vreau ca PMP-ul să devină un partid important și vreau ca să intrăm în Parlament…”  

Despre ceilalți candidați pentru alegerile parlamentare vom vorbi într-o ediție viitoare.

I.C.MANDU

  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *