SLUJBE IN STRAINATATE. Spania angajeaza cei mai multi romani

Românii au la dispoziţie 2.166 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European. Mai ales spaniolii și englezii ne cheamă la ei.

Rețeaua Eures, care face legătura între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forței de muncă din statele membre ale Spațiului Economic European, sindicate și patronate, pune la dispoziția românilor 2.166 de locuri de muncă, potrivit datelor furnizate miercuri de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOM).

Astfel, Spania caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, Danemarca oferă 430 locuri de muncă (400 culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni), iar Portugalia, 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în agricultură.

Marea Britanie oferă 390 locuri de muncă (300 îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie – medicină general), iar Germania – 111 locuri de muncă (50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenţi manager, 5 electricieni industriali, doi mecanici industriali, un electrician, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer, un brutar).

În Republica Cehă, scrie Agerpres, românii au la dispoziție 162 locuri de muncă (50 lucrători în producţie – asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori, 50 şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software).

Slovacia pune la dispoziţie 30 locuri de muncă pentru şoferi autocamion transport internaţional, în Polonia sunt disponibile două locuri de muncă: un dezvoltator internet şi un PHP developer (programator aplicaţie), în Norvegia un loc de muncă, respectiv doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda tot un loc de muncă, de tehnician.

Potrivit ANOFM, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *